Događaji

Opća bolnica Zadar

Usprkos svim teškoćama, OB Zadar u plusu od 250.000 kuna

Usprkos svim teškoćama, OB Zadar u plusu od 250.000 kuna

Ono što u jednu ruku spašava zadarsku Opću bolnicu jesu brojne donacije, rekao je ravnatelj dr. Dario Nekić

Upravno vijećo Opće bolnice Zadar na današnjem je sastanku prihvatilo izviješće o poslovanju za 2009. godinu. Iako joj je limit umanjen, a recesija se itekako osjetila i u zdravstvu, zadarska je bolnica uspjela poslovati u prošloj godini koju je zaključila sa 250.000 kuna u plusu, rečeno je na sjednici UV-a.

Županijski pročelnik za zdravstvo dr. Josip Kraljić rekao je kako štenju ipak treba nastaviti jer je pred zdravstvom još jedna teška godina, a već dogodine, zbog stalnog rezanja limita, u proračunu bi moglo biti čak 17.5 milijuna kuna manje.

Ono što u jednu ruku spašava zadarsku Opću bolnicu jesu brojne donacije, rekao je ravnatelj dr. Dario Nekić:

"Zahvaljujući donmacijama, OB Zadar je ostvarila profit od četiri milijuna kuna. Dobro je i to što bolnica ne stvara nove dugove", rekao je između ostalog Nekić.

Danas je izabran i novi predsjednik, odnosno predsjednica Upravnog vijeća. Župan Stipe Zrilić s te je dužnosti otišao nakon dva mandata, a nova predsjednica je Grozdana Perić.

Ravnatelj Nekić zahvalio se Zriliću na dobro obavljenom poslu jer je tijekom njegova mandata u biolnicu uloženo 94,5 milijuna kuna.

Župan Zrilić danas je pozvao i ostale ustavove kojima je Županija osnivač da sjednice svojih upravnih vijeća otvore ya medije, ali da ih o tome obavijeste pravodobno.


Reci što misliš!