Događaji

Vatikan

Odgođeno proglašenje Ivana Pavla II. svecem

Odgođeno proglašenje Ivana Pavla II. svecem

Kako piše list La Repubblica, vatikansko povjerenstvo odbacilo je slučaj francuske opatice koja je izliječena od Parkinsonove bolesti nakon što se njemu molila da zatraži Božju pomoć

Proces proglašenja Ivana Pavla II. svecem usporila je ocjena vatikanskoga liječničkog povjerenstva da ne prizna navodno čudo koje se pripisuje pokojnom Papi, izvijestio je rimski list "La Repubblica", prenosi HTV

Ivan Pavao II., koji je umro 2005., kandidat je za beatifikaciju, posljednji korak prije kanonizacije, odnosno da ga Katolička crkva proglasi svecem. No prije beatifikacije i proglašenja blaženim, vatikanska tijela koja vode te procese moraju od Pape dobiti dokaz da se čudo dogodilo posredovanjem kandidata.

Kako piše list La Repubblica, vatikansko povjerenstvo odbacilo je slučaj francuske opatice koja je izliječena od Parkinsonove bolesti nakon što se njemu molila da zatraži Božju pomoć.

Povjerenstvo nije posve sigurno da je redovnica bolovala od te bolesti te će ispitati neko drugo od 271 mogućeg čuda koje se pripisuje Ivanu Pavlu II.


Reci što misliš!