Događaji

Registar branitelja, Marko Rakar

Šef krim policije ispričao se Marku Rakaru "kao čovjek"

Šef krim policije ispričao se Marku Rakaru

"Ukratko, uhitili su me kako ne bih prikrio dokaze zbog kojih ionako nikada nisam bio osumnjičen", čudi se Rakar

Šef krim policije Vitomir Bijelić ispričao se sinoć u Otvorenom Marku Rakaru kazavši kako se ispričava, ali "kao čovjek, ali ne i kao policajac". Rakar nam je kazao kako se čini da je to najbliže isprici koju može dobiti.

 

"Kao čovjek se ispričavam Marku Rakaru"

Bijelić se "kao čovjek" u emisiji ispričao Marku Rakaru, no dodao je i da bloger niti u jednom trenutku nije bio osumnjičen. "Bitno je reći da je uhićenje Marka Rakara alat i ovlast koja je data policiji kada postoje osnove za počinjenje kaznenog djela i kada postoje neki od razloga za uhićenje. U ovom slučaju se radilo o opasnosti da će Rakar uništiti, sakriti, prikriti ili krivotvoriti dokaze ili tragove koji mogu biti od koristi za uspješno vođenje kaznenog postupka", kazao je Bijelić i dodao da je Rakar otpušten čim su ti razlozi nestali. Naglasio je da Rakar niti u jednom trenutku nije bio osnovano sumnjiv.

Načelnik je rekao kako im je Rakar postao sumnjiv onog trenutka kada je policija došla u posjed obavijesti da bi on mogao imati saznanja o počinjenju kaznenog djela. "I on sam je rekao da je sve upućivalo na njega. Policija je bila dužna utvrditi činjenice koje su Rakaru išle u prilog, ali i one kontra njega", kazao je Bijelić te dodao kako se nada da će čim prije pronaći one koji su uzeli i objavili Registar branitelja.

Rakar je to prokomentirao riječima kako mora ponovno pročitati knjigu iz logike jer mu nije jasno što je Bijelić time mislio reći. "Ukratko, uhitili su me kako ne bih prikrio dokaze zbog kojih ionako nikada nisam bio osumnjičen", čudi se Rakar.


Reci što misliš!