Događaji

Omalovažavanje zaposlenika

Transparency International BiH najavio tužbu protiv Milorada Dodika

Transparency International BiH najavio tužbu protiv Milorada Dodika

TI BiH je podsjetio i kako ovo nisu prvi takvi napadi koji dolaze od Dodika. Premijer samozvane RS već se na sličan način okomio na TI BiH nakon što su ukazali na nezakonitosti u procesu privatizacije naftne industrije u RS

Transparency International BiH najavio je danas da će podnijeti sudsku tužbu protiv predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika zbog konstantnih napada i omalovažavanja koje zaposlenici te međunarodne organizacije trpe od premijera RS.

Kako prenose bosanskohercegovački mediji, Dodik je u nekoliko navrata u izjavama tamošnjim medijima zaposlene u TI BiH nazvao "kriminalcima", "lopovima" i "vragovima", a predstavnici TI tvrde kako na takav način, pljujući po njima u javnosti, Dodik zapravo pokušava diskreditirati one koji upozoravaju na nepravilnosti i protuzakonitosti u entitetskoj vladi RS.

TI BiH: Dodik želi skrenuti nezadovoljstvo građana s odgovornih na izmišljene neprijatelje

TI BiH je u priopćenju koje je objavio danas naveo kako je "Dodik još jednom pokazao da se u RS pokušava ugušiti glas civilnog društva i svaka kritika na račun vlade". "Imajući u vidu kako je u tijeku izborna godina, očito je da je ovakav napad na TI BiH dio prljave predizborne kampanje u svrhu obračuna s neistomišljenicima te preusmjeravanje nezadovoljstva građana s neuspjeha vlasti na izmišljene neprijatelje i međunarodne urote", stoji u priopćenju koje je organizacija dostavila BiH medijima.

TI BiH je podsjetio i kako ovo nisu prvi takvi napadi koji dolaze od Dodika. Premijer samozvane RS već se na sličan način okomio na TI BiH nakon što su ukazali na nezakonitosti u procesu privatizacije naftne industrije u RS. TI BiH je nakon toga, u strahu za sigurnost svojih djelatnika, na kraće vrijeme prestao s djelovanjem.


Reci što misliš!