Događaji

Južnokorejski brod potopio torpedo od susjeda?

Južna Koreja se sprema za napad sa sjevera

Južna Koreja se sprema za napad sa sjevera

Budući da se napetost između Sjeverne i Južne Koreje svakim danom sve više zaoštrava, južnokorejska mornarica provodi veliku protupodmorničku vježbu.

U vježbi sudjeluje 10 ratnih brodova koji vrše provjeru dubinskih naboja protiv podmornica i pomorskoga oružja. Jednodnevna podmornička vježba Južne Koreje zapadno od grada Taean je namijenjena pripremi za mogući napad Sjeverne Koreje.

Međunarodna istraga je prošloga tjedna pokazala da je južnokorejski brod potopio torpedo poslan iz Sjeverne Koreje što Pjongjang demantira.

SAD, saveznik Južne Koreje je nedavno objavio da ubrzo namjeravaju izvesti vojnu vježbu svojih trupa stacioniranih u Južnoj Koreji.

Analitičari navode da niti jedna od upletenih strana ne želi zaoštriti vojničku napetost, a Južna Koreja i njezine saveznice pokušavaju pronaći način kojim bi spriječili Sjevernu Koreju od budućih napada.

Tijekom posjeta Južnoj Koreji, američka državna tajnica Hillary Clinton je pozvala međunarodne snage da se očituju o stanju na Korejskom poluotoku.


Reci što misliš!