Događaji

Rusija

Požar sve bliže nuklearnoj centrali u Snežinsku

Požar sve bliže nuklearnoj centrali u Snežinsku

Sergej Šojku, ruski ministar za izvanredna stanja, zatražio je od svih dežurnih službi da rade danonoćno kako bi se zaustavila katastrofa

U Rusiji još uvijek nije stavljen pod nadzor veliki šumski požar koji bjesni nedaleko od nuklearne centrale u Snežinsku na Uralu a ostalo je još samo sedam hektara do nuklearnog postrojenja.

Sergej Šojku, ruski ministar za izvanredna stanja, zatražio je od svih dežurnih službi da rade danonoćno kako bi se zaustavila katastrofa.

Podsjetimo, veleposlanstva Poljske, Austrije i Kanade povukla su velik dio diplomata iz Moskve zbog teškog smoga uzrokovanog požarima koji u Rusiji bjesne već danima. Moskva je i dalje pod debelim dimom te da je razina ugljičnog monoksida 6,5 puta veća od dopuštene.

Dobra je vijest da u blizini nuklearne centrale Sarov u području Nižnoga Novgoroda više nema žarišta.

Poljska je poslala 155 vatrogasaca, Bugarska 95, Njemačka je također odlučila priskočiti u pomoć poslavši 100.000 zaštitnih maski, generatore i pumpe, a i dalje se strahuje da bi vatra mogla dovesti do oslobađanja toksičnih supstanci iz nuklearnih postrojenja, poput ukrajinskog Černobila koji je relativno blizu području zahvaćenom vatrom.


Reci što misliš!