Događaji

Nezadovoljni radnici

London: Počeo štrajk podzemne željeznice

London: Počeo štrajk podzemne željeznice

Radnici su nezadovoljni zbog plana uprave da ukine 800 radnih mjesta vezanih uz prodaju karata zbog čega su se odlučili na provođenje četiri jednodnevna štrajka 6. rujna, 3. listopada, te 2. i 28. studenoga

Nakon što su jučer u 20 sati u jednodnevni štrajk stupili radnici na održavanju londonske podzemne željeznice, danas će im se u 18 sati pridružiti ostale kolege, a u 22 sata štrajk počinju i vozači te osoblje na stanicama podzemne željeznice, javlja HTV .

Radnici su nezadovoljni zbog plana uprave da ukine 800 radnih mjesta vezanih uz prodaju karata zbog čega su se odlučili na provođenje četiri jednodnevna štrajka 6. rujna, 3. listopada, te 2. i 28. studenoga.

Sindikalisti upozoravaju da bi smanjenje broja radnika na stanicama moglo ugroziti sigurnost putnika. Uprava London Undergrounda tvrdi da se takvo nešto neće dogoditi, te da će radnici biti raspoređeni na druga radna mjesta. Cilj je ove mjere godišnje uštedjeti 16 milijuna funti.

BBC javlja kako se vrhunac poremećaja u prometu očekuje u utorak unatoč uvođenju dodatnih 100 linija autobusa i brodova na Temzi. I dio taksija bit će u službi javnog prijevoza, a putnici će moći unajmiti i bicikle. Kroz londonsku podzemnu željeznicu na dan prođe četiri milijuna ljudi.

Posljednji veliki štrajk u londonskoj podzemnoj željeznici bio je u lipnju 2009. godine zbog nezadovoljstva oko plaća i izazvao je prometni kaos u gradu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.