Događaji

Mladi i uspješni

Savjet mladih grada Zadra predstavit će 'Drugu stranu uspjeha'

Savjet mladih grada Zadra predstavit će 'Drugu stranu uspjeha'

30. studenog Savjet mladih grada Zadra predstavit će nam mlade Zadrane koji su uspjeh postigli svojim trudom, kreativnošću i entuzijazmom

Percepcija uspjeha među mladim je ljudima danas je izložena žutilu. Medijska je pozornost, na veliku žalost, pogrešno usmjerena na osobe koje to nisu zavrijedile. Vrlo rijetko čujemo o mladim ljudima koji su se zbog svog entuzijazma, upornosti i kreativnosti izborili za nešto, došli do konkretnih rezultata. Upravo će o tome biti riječi na tribini Savjeta mladih grada Zadra, koja će se održati u sklopu programa obilježavanja Dana grada Zadra.

Sastanak Savjeta mladih

Pod nazivom 'Druga strana uspjeha', ova će tribina predstaviti neke od mladih Zadrana koji nisu toliko eksponirani, a o njima vrijedi čuti. Biti će to mladi zadarski sportaši, znanstvenici, glazbenici, pisci, najavio je predsjednik Savjeta mladih, Marin Batur.

Tribina će se održati 30. studenog. Pokaže li se uspješnom, ona bi mogla prerasti u tradicionalan program Savjeta mladih, a sigurni smo da u našem gradu postoje brojne mlade i perspektivne osobe koje treba predstaviti javnosti, kako bi medijski prostor što manje zauzimali oni koji mladima nude sliku 'uspjeha preko noći'.

'Svjesni smo toga da je mladima potreban prostor. Prepušteni su ulici i kafićima; stavu da je najvažnije dobro se zabaviti, po mogućnosti uz alkohol', smatra Ivan Genda, član Savjeta mladih.

Savjet mladih grada Zadra osnovan je u ožujku 2009. godine, a nakon ljetne stanke sastaje se više puta mjesečno. Surađuju s brojnim institucijama i udrugama koje se bave mladima. Projekt Centra za mlade o kojem smo nedavno pisali u njihovom je središtu zanimanja, ali žele naglasiti kako su oni u toj priči samo savjetodavno tijelo, dok je za konkretne pomake u realizaciji ovog Zadru nužnog projekta potrebna daljnja procedura. Ona uključuje potvrdu glavnog dokumenta projekta, zatim se kreće na izradu izvedbenog projekta, usklađivanje cjelokupne dokumentacije i raspisivanja natječaja za izgradnju, koja će se moći planirati u proračunu tek sljedeće godine.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.