Događaji

Provokacija

Južna Koreja počinje vojne vježbe uz granicu sa Sjevernom

Južna Koreja počinje vojne vježbe uz granicu sa Sjevernom

Seul je danas započeo niz vježbi uz granicu iako je Pjongjang upozorio da će, ukoliko vježbe ne budu otkazane, reagirati na svaku provokaciju

Unatoč nedavnim napetostima na Korejskom poluotoku, Južna Koreja nije odustala od najavljene vježbe te je danas rasporedila svoje snage nedaleko granice sa Sjevernom Korejom.

 

Seul je danas započeo niz vježbi uz granicu iako je Pjongjang upozorio da će, ukoliko vježbe ne budu otkazane, reagirati na svaku provokaciju. Južna Koreja započela je svoje vježbe istovremeno kad SAD i Japan provode svoju veliku vojnu vježbu u kojoj sudjeluje 44.000 vojnika, 400 aviona i 60 ratnih brodova.

Vojna vježba koju provodi Južna Koreja provodi se na 29 različitih lokacija po cijeloj zemlji, a jedna od njih je i na jednom od otoka u blizini sa granicom sa Sjevernom Korejom.

Napetost između dviju Koreja ne smanjuje se od prošlomjesečnog granatiranja južnokorejskog otoka u kojem je četvero vojnika poginulo. U narednim danima trebali bi se održati razgovori između SAD-a, Japana i Južne Koreje na kojima bi se raspravljalo o situaciji na Korejskom poluotoku, dok Kina, saveznica sjeverne Koreje traži obnovu šestostranih pregovora.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.