Događaji

Mećava

Snijeg izazvao kaos u SAD-u i Europi

Snijeg izazvao kaos u SAD-u i Europi

Snijeg, vjetar i arktička hladnoća pogodili su i sjevernu Ameriku

Snijeg je danas ponovo izazvao kaos na cestama u Austriji, a ništa bolje nije bilo ni u Njemačkoj. Istok Kanade i SAd-a je pogodila arktička zima praćena snažnim vjetrom i snijegom. U kanadskoj pokrajini Ontario su spasilačke ekipe ispod snijega spašavale više stotina motociklista.

U Austriji je u Alpama na području Kitzbühla i Bregenzerwalda palo do dva i pol metra snijega što i nije toliko neobično za to područje, ali je mnoge iznenadio snijeg koji je pao u blizini Beča i na jugu države.

U Villachu je danas izmjereno 76 centimetara snijega što je za 40 centimetara više od višegodišnjeg prosjeka.

U glavnom gradu Austrije je i krajem studenoga palo više od pola metra snijega, a noćašnji snijeg je u gradu prouzročio velike probleme. Na ulazima u grad je više cesta potpuno zatvoreno, a zrakoplovni promet se odvija bez poteškoća, prenosi austrijska agencija APA.

Novonapadali snijeg i poledica su danas prouzročili velike poteškoće u prometu i na istoku Njemačke. U Saskoj je gotovo u potpunosti zaustavljen promet na autocestama, u dijelovima Thüringena je značajno otežan promet.

Na jugu Brandenburga je u snježnim naletima ostalo blokirano više teretnih vozila, a u nekim dijelovima ni školski autobusi nisu mogli normalno voziti. Na minhenskom autoputu je zbog snijega otkazano više od 60 letova, piše Deutsche presse.

Snijeg, vjetar i arktička hladnoća pogodili su i sjevernu Ameriku. U kanadskoj pokrajini Ontario su spasilačke ekipe helikopterima iz snijega spasile više od 200 motociklista koji su ostali zatrpani u snijegu.

Vlasti su proglasile izvanredno stanje u okrugu Lambton jugozapadno od toronta gdje je u snijegu ostalo zatrpano više stotina ljudi.

Hladnoća se širi i istokom SAD-a gdje je novi snijeg pao u državama New York i Pennysilvania.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.