Događaji

Humanitarna akcija

88 tisuća građana podržalo akciju "Svi za Vukovar"

88 tisuća građana podržalo akciju

Tijekom jednoipolsatnog koncerta na kojem je nastupio niz estradnih zvijezda humanitarni telefon nazvalo je oko 75.000 građana Hrvatske donirajući pozivom pet kuna

U sklopu 13. vukovarskih adventskih svečanosti, u sportskoj dvorani Borovo održan je dobrotvorni koncert HRT-a Svi za Vukovar. Prihod je namijenjen za ponovnu izgradnju zatvorenog bazena koji je uništen u ratu.

Za Vukovar su, među ostalima, nastupili: Severina, Colonia, Jasna Zlokić, Neda Ukraden, Željko Bebek, Saša Matić, Šima Jovanovac, Shorty, Zoran Goman, Slavonia band, Dike, Kristali, Slavonske lole, Slavonski dukati, Branko Vukovarac...

Tijekom jednoipolsatnog koncerta na kojem je nastupio niz estradnih zvijezda humanitarni telefon 060 9008 nazvalo je oko 75.000 građana Hrvatske donirajući pozivom pet kuna, prenosi HTV .

Humanitarni telefon otvoren je od 6. prosinca, a do današnjega koncerta zabilježeno je malo više od 13.000 poziva, čime se broj poziva zajedno s onima upućenima tijekom koncerta popeo na 88.100. Donacija pozivom na humanitarni telefon može se uputiti i sutra do 24 sata.

Nakon humanitarnog koncerta sudionici te mnogobrojni Vukovarci sudjelovali su u svečanom paljenju svjetlećih blagdanskih ukrasa na zaštićenom drvoredu platana u Ulici Priljevo koja spaja grad Vukovar i Borovo naselje, a ukrase su upalili vukovarska stolnotenisačica Sandra Paović i gradonačelnik Željko Sabo.

Riječ je o projektu Božićna priča - Najljepša božićna ulica koju drugu godinu zaredom provodi agencija Ex Alto radi poticanja blagdanskog ukrašavanja javnih površina u gradovima, a blagdanske ukrase Vukovaru su darovali Hoteli Baška d.d.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.