Događaji

Zadiranje u privatnost

Sanader prijeti hrvatskim medijima

Sanader prijeti hrvatskim medijima

Šef zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel zanijekao je da se njegov najpoznatiji pritvorenik, bivši šef HDZ-a Ivo Sanader, žalio na fotografiju koja je izašla u hrvatskim medijima

Ivo Sanader suzdržat će se za tužbu protiv zatvora u Salzburgu iz kojeg su procurile njegove fotografije iz zatvorske ćelije, no zato bi mogli "platiti" hrvatski mediji koji su objavili sporne fotografije jer je riječ o "zadiranju u privatnost".

Naime, austrijski odvjetnik Ive Sanadera Werner Suppan, u razgovoru za austrijsku novinsku agenciju rekao je kako mogućnost tužbe protiv hrvatskih medija nije odbačena te da razmatraju "opcije i mogućnosti", no ponovio je izjavu kolege odvjetnika Gorana Šuića kako Sanader sasvim sigurno neće tužiti austrijski zatvor zbog tog propusta.

Podsjetimo kako je šef zatvora u Salzburgu Dietmar Knebel zanijekao je da se njegov najpoznatiji pritvorenik, bivši šef HDZ-a Ivo Sanader, žalio na fotografiju koja je izašla u hrvatskim medijima.

"Sanader zbog fotografija nije bio uzrujan", rekao je Knebel za austrijsku novinsku agenciju prošlog tjedna dodajući kako je očigledno da je snimka nastala kroz špijunku te da postoji i video zapis Sanadera u ćeliji.

"Posljednji video koji je procurio u javnost bio je vrlo dobre kvalitete" rekao je Knebel dodajući da ne isključuje mogućnost da je snimka napravljena s "modernim mobitelom". Podsjetimo kako je prije deset dana napravljen kompletan pretres zatvora gdje je pritvoren bivši premijer Ivo Sanader. Pretraga je trajala šest sati, a tražili su se mobiteli, droga i oružje.

Knebel je svojedobno za Kronen Zeitung odbio insinuacije da je cijela akcija u sklopu istrage kako se fotografija Ive Sanadera u ćeliji, snimljena mobitelom, pojavila u hrvatskim medijima.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.