Događaji

Prosvjedi i posljedice

Video: Objavili snimku iz Radićeve

Video: Objavili snimku iz Radićeve

U policiji su rekli da je među prosvjednicima bilo puno Bad Blue Boysa i maloljetnika, a najmlađi privedeni ima samo 15 godina

Na Županijski sud u Zagreb u nedjelju navečer trebali bi biti privedeni svi izgrednici koji su sudjelovali u subotu u neredima u Radićevoj ulici u Zagrebu, prenosi 24sata.hr

Policija je izvijestila da je na jučerašnjim prosvjedima protiv Vlade u Zagrebu uhićeno ukupno 65 ljudi. Još sinoć ih je 13 pušteno, dok je njih 15 zadržano te će ih prekršajno prijaviti zbog narušavanja javnog reda i mira. 

Zbog napada na policajce kazneno će prijaviti 36 prosvjednika kojima prijeti kazna zatvora od 3 mjeseca do tri godine. Jedan uhićeni prosvjednik prevezen je u KB Sestre milosrdnice na triježnjenje, a terete ga za narušavanje javnog reda i mira. Ukupno je lakše ozlijeđeno 30 policajaca i 20 prosvjednika dok su dva prosvjednika s težim ozljedama završila u bolnici.

U policiji su rekli da je među prosvjednicima bilo puno Bad Blue Boysa i maloljetnika, a najmlađi privedeni ima samo 15 godina. Mnoge od privedenih znaju od ranije. U obrani od napada policija je ponovno uporabila peper sprej, slabiju verziju suzavca. 

U neredima u ulicama oko Markova trga oštećene su fasade na trima kućama, razbijena stakla na osam zgrada, galerija i trgovina, uništena su jedna ulazna vrata i ukrasna svjetiljka, a oštećena su i dva policijska auta.

Pogledajte video:


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.