Događaji

Jaco odlazi, doli banda!

Tristotinjak Splićana odazvalo se Facebook prosvjedu i izašlo na rivu

Tristotinjak Splićana odazvalo se Facebook prosvjedu i izašlo na rivu

Smeta nas što nas svakodnevno ponižavaju. Neodgovorno i nesposobno vode države, sve je ispolitizirano, svašta nam naplaćuju, daju svakakve izjave

Tristotinjak Splićana odazvalo se pozivu grupe Facebook protiv Vlade. Skandiralo se protiv premijerke i HDZ-a. "Jaco odlazi, doli banda...", orilo se rivom.

Organizatori prosvjeda kažu da im je ovo prvi u nizu, u subotu već slijedi idući u 18 sati. Pozivaju radnice Uzora, radnike Dalmacijavina, umirovljenike i branitelje. "Jedino složni možemo do cilja, prijevremenih izbora i napretka", kažu oni.

"Želimo reformu sustava i poručiti Vladi da više ne može ovako. Isto kažemo i onima koji će je naslijediti ako ne budu svjesno, odgovorno i pošteno radili da ćemo opet izaći na ulice. Skupo su plaćeni za posao koji ne rade, i HDZ i SDP i svi ostali", kažu Facebook prosvjednici.

"Smeta nas što nas svakodnevno ponižavaju. Neodgovorno i nesposobno vode države, sve je ispolitizirano, svašta nam naplaćuju, daju svakakve izjave. Neprihvatljivo je u europskoj državi da  mladi čovjek kopa po kontejneru", otkrili su prosvjednici sa splitske rive što im sve smeta.

Među prosvjednicima se zatekao i legendarni propali optičar Vinko Gvozdanović. I on prosvjeduje. "Ja sam ovdje u ime Isusa", uzviknuo je prije no što ga je utišalo mnoštvo. 

Nakon govorancije na rivi prosvjednici su se uputili ka prostorijama HDZ-a u Sinjskoj ulici. Tamo su ih spremni dočekali specijalci. Nije bilo uporabe sile i neželjenih izgreda. Prosvjed je okončan povratkom na rivu i dogovorom za naredne akcije.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.