Politika

Tipkali su

Vlada na odlasku o svojim online aktivnostima

Vlada na odlasku o svojim online aktivnostima

Milanovićeva vlada na odlasku pohvalila se na Twitteru svojim online aktivnostima, točnije, svojim aktivnostima na Facebooku i Twitteru.

"Facebook stranici Vlade RH, broj tzv. lajkova od početka godine konstantno raste. Na početku godine iznosio je 136.728, a krajem 2015. je dostigao brojku od 146.335. Najvažniji aspekt društvenih mreža je dijalog s građanima kojima svakodnevno odgovaramo na pitanja. Tijekom 2015. s Facebook stranice Vlade odgovoreno je na više od 11.300 upita i komentara, što u prosjeku čini 30 odgovora dnevno.

Osim odgovora na upite, Odjel za online komunikaciju Vlade RH građanima pokušava približiti odluke i politike Vlade, te ih objektivno i točno informirati o dnevnim političkim zbivanjima iz ovlasti Vlade. U 2015. Odjel je na Facebook stranici Vlade postavio ukupno 325 objave, u prosjeku 23 objave mjesečno. Svaku od tih objava vidjelo je od 50.000 do čak 534.000 građana.

Kako bismo dodatno informirali građane, u 2015. godini prvi puta organizirali smo Facebook chat, online razgovor s građanima. Na prvom Facebook chatu odgovarali smo na pitanja o potrošačkim pravima, na drugom o Strategiji obrazovanja, znanosti i tehnologije, a na trećem o legalizaciji kanabisa u medicinske svrhe", pohvalili su se iz vlade.

"Na Twitter računu Vlade RH smo tijekom 2015. tvitnuli preko 14.000 puta od čega su 57% bili upravo odgovori na pitanja i komentare preko 89.000 građana koji prate naš Twitter račun. Dnevno (a Odjel radi i vikendom, praznicima i blagdanima) tvitnemo preko 30 puta, od čega oko 16 tvitova budu odgovori na pitanja građana.

Društvene mreže Vlade Republike Hrvatske bile su posebno aktivne za vrijeme prihvata izbjeglica iz ratom pogođenih zemalja. U prvim danima prihvata izbjeglica, Odjel za online komunikaciju, komunicirao je s građanima izravno iz prihvatnog centra u Opatovcu, a premještajem izbjeglica i iz zimskog prihvatnog centra i iz Slavonskog Broda. Tijekom tih dana, značajno se povećao i broj upita građana na obje društvene mreže Vlade, pa smo ponekad na njih odgovarali do kasno u noć, posebice na Twitteru", dodaju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.