Događaji

Petar Janjić Tromblon

'Premijerka Kosor mi je poručila da se čuvam'

'Premijerka Kosor mi je poručila da se čuvam'

Iz Ministarstva branitelja promptno je stigao Komarov demantij Janjićevih tvrdnji

"Premijerka Kosor ljuta je na mene jer sam na braniteljskom prosvjedu rekao da HDZ-ov upaljač nudim svima od Vukovara do Imotskog i nitko ga ne želi uzeti. Državni tajnik Zoran Komar rekao mi je da je premijerka ljuta i poručio da se čuvam", rekao je Petar Janjić Tromblon, predsjednik Udruge ratnika hrvatskog obrambenog rata, novinarima u Sinju.

Tromblon kaže da mu je Komar rekao da to nije prijetnja, ali i da bi trebao paziti što govori.

"Odgovorio sam mu da bi se ona trebala čuvati jer ju je postavio kriminalac i veleizdajnik i jer će je na izborima smijeniti", izjavio je Janjić.

Janjić je bio jedan od lidera nedavnih braniteljskih prosvjeda, a njegova udruga sada je opet zatražila ostavku premijerke Kosor, državnog tajnika Komara i ministra branitelja Tomislava Ivića.

Iz Ministarstva branitelja promptno je stigao Komarov demantij Janjićevih tvrdnji. Državni tajnik tvrdi da nikad nije ni na bilo koji način prijetio Tromblonu. Upravo suprotno; Komar tvrdi da je Janjić prijetio njemu!

"Na proslavi 20. obljetnice ustrojavanja nenaoružanih odreda 10. ožujka 2011. godine u Bogdanovcima susreo sam se s dugogodišnjim znancem Petrom Janjićem - Tromblonom i u šali ga upitao ima li još uvijek upaljač HDZ-a, prijateljski ga zagrlio i poručio mu da čuva zdravlje, jer je i široj javnosti poznato da Janjić ima ozbiljnih zdravstvenih problema koje su posljedica njegovog stradavanja u srpskim koncentracijskim logorima. Bila je to sva 'prijetnja' koju sam izrekao Janjiću, a predsjednicu Vlade RH pritom uopće nisam spominjao niti sam Janjiću prenosio bilo kakve njezine poruke", kaže Komar.

Državni tajnik dalje tvrdi da se s Janjićem idući put susreo pet dana kasnije u Zagrebu, kada je nenajavljeno došao u Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i zamolio za pomoć Ministarstva u rješavanju stambenog pitanja hrvatskog branitelja Vedrana Ivačića iz Sinja. Sa sobom je Janjić donio i dokument iz kojeg se jasno vidi da se Ivačić na listi stambenog zbrinjavanja Ministarstva nalazi na rednom broju 9942, tvrdi Komar.

"Janjiću sam pokušao objasniti da Ministarstvo ne može odstupati od kriterija stambenog zbrinjavanja, već ih je dužno poštivati. Nezadovoljan takvim odgovorom, Janjić je ljutito zaprijetio da će sazvati tiskovnu konferenciju i sve nas javno prozvati", tvrdi Komar, te dodaje:

"Inače, o ozbiljnosti humanitarnih akcija stambenog zbrinjavanja koje je pokrenuo Petar Janjić - Tromblon najbolje svjedoči slučaj Brnadić, kada je velika kampanja za gradnju požarom stradale kuće hrvatskog branitelja pod nazivom 'Mi smo vaša djeca' naglo prekinuta nakon što se otkrilo da je ta obitelj već stambeno zbrinuta upravo od strane Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti".


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.