Događaji

Mreža mladih Hrvatske

Regionalna incijativa za mobilnost mladih - RIM

Regionalna incijativa za mobilnost mladih - RIM

Mreža mladih Hrvatske, Omladinska informativna agencija iz Bosne i Hercegovine i Program za mlade Građanskih inicijativa iz Srbije pokreću Regionalnu inicijativu za mobilnost mladih (RIM) u cilju povećanja mobilnosti i razmjene mladih između Srbije, Hrvatske i BiH.

Novooformljena mreža će zagovarati institucionalnu podršku tri navedene države koja bi doprinijela dugoročnijem rješenju postojećih problema - slabe regionalne suradnje, postojanja predrasuda i ponovnog jačanja nacionalističkih tenzija u regiji.

Prve nacionalne konzultacije o inicijativi za formiranje regionalnog fonda Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine održat će se u petak 8. travnja u Beogradu.

Pokretači Regionalne inicijative za mobilnost održat će tijekom travnja nacionalne konzultacije u sve tri države. Nacionalne konzultacije u Hrvatskoj održat će se 21. travnja, a u Bosni i Hercegovini će se održati 26. travnja 2011. godine. Konzultacijama u svim državama započinje proces zagovaranja kojim se teži stvoriti mehanizam za sustavno prevladavnje problema koji koče regionalnu suradnju u ovom trenutku.

U konzultativni proces će biti uključene organizacije mladih i za mlade, predstavnici nadležnih institucija, akademske zajednice i eksperti. Prijedlog dobiven kao rezultat konzultativnog procesa bit će predstavljen vladama svih triju država. Konzultativni proces uključuje lokalne, nacionalne i elektronske konzultacije (putem upitnika).

Glavne teme konzultacija u Beogradu bit će utvrđivanje ciljnih grupa kojima bi aktivnosti fonda prvenstveno trebale biti usmjerene, kao i aktivnosti koje bi takav fond trebao podržavati.

Rad Regionalne inicijative za mobilnost mladih podržava Robert Bosch Stiftung.

Za sve informacije molimo kontaktirajte kolege iz Mreže mladih Hrvatske:

Nikolu Bukovića: nikolab@mmh.hr;

Eminu Bužinkić: emma@mmh.hr;

Informacije su također dostupne na broju telefona 01/4573-937.

Prijenos konferencija iz Medija centra moguće je uživo pratiti preko stranice sajta Medija centra „MC Web televizija“ kojoj se pristupa putem linka http://www.mc.rs/mc-web-televizija.1498.html.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.