Događaji

Privedeno još pet osoba

Uhićena majka Tonija Cetinskog

Uhićena majka Tonija Cetinskog

Kaznena prijave vezana je uz poslove kupoprodaje nekretnina u Istri

Vinka Cetinski, majka popularnog pjevača Tonija Cetinskog, večeras je privedena u Istri. Uhićeno je ukupno pet osoba.

PU istarska na svojim je internetskim stranicama objavila da provode kriminalističko istraživanje nad pet osoba s područja Rovinja zbog sumnje u malverzacije prilikom kupnje i prodaje nekretnina na štetu trgovačkog društva iz Pule.

Detalja oko optužnice za sada nema. Više informacija trebalo bi biti poznato po završetku kriminalističke obrade.

Pretpostavlja se da je Cetinski uhićena zbog prijave Danka Končara, tzv. "kralja kroma", koji je protiv nje u listopadu prošle godine podnio prijavu zbog prevare i zlouporabe ovlasti. Končar tvrdi da ga je Cetinski oštetila za 16,5 milijuna eura.

Kaznena prijave vezana je uz poslove kupoprodaje nekretnina u Istri, koje je Cetinski otkupljivala kao Končarev zastupnik u Hrvatskoj. Končar je prema nekim procjenama uložio više od sto milijuna eura otkupljujući na stotine tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta za uzgoj lavande, maslinike i vinograde te napuštena sela u Istri, koja su trebala biti renovirana te stavljena u funkciju za ekskluzivni turizam.

"Šokirana sam onime što sam pročitala u novinama. Ovo su vrlo vjerojatno najteži trenuci u mom profesionalnom životu. Sve što sam radila za Kermas ulaganja, radila sam u dobroj vjeri, s dobrom namjerom i u suglasnosti s vlasnikom. Vjerujem u institucije pravne države koja će to i dokazati", svojevremeno je u razgovoru za Index pričala Vinka Cetinski, nakon što je Končar podnio prijavu protiv nje.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.