Događaji

Afganistan

Pet mjeseci kopali tunel za bijeg 475 zatvorenika

Pet mjeseci kopali tunel za bijeg 475 zatvorenika

Od bjegunaca su samo trojica znala za kopanje tunela. Oni su uspjeli kopirati ključeve ćelija i obavijestiti ostale zatvorenike o planu bijega

Oko 475 zatvorenika pobjeglo je iz zatvora u afganistanskom Kandaharu nakon što su iskopali 320 metara dug podzemni tunel, rekli su dužnosnici u ponedjeljak. Većina odbjeglih su talibani. 

Unatoč postroženim mjerama sigurnosti koje su uvedene nakon talibanskog napada na zatvor Sarposa 2008. godine u kojem je oslobođeno 900 zatvorenika, zatvorenici su uspjeli neopaženo pobjeći tijekom noći kroz tunel koji su im u pet mjeseci iskopali pomagači izvan zatvora.

Od bjegunaca su samo trojica znala za kopanje tunela. Oni su uspjeli kopirati ključeve ćelija i obavijestiti ostale zatvorenike o planu bijega. Bar 100 odbjeglih ljudi su talibanski zapovjednici, rekao je Ghulam Dastagir Mayar, nadzornik u zatvoru.

Vlasti traže bjegunce i tvrde da su neke već uhitili. Nisu željeli komentirati kako je moguće da nitko od vlasti u pet mjeseci nije primijetio da se sprema bijeg. Samo su rekli da istražuju slučaj,prenosi 24sata.hr


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.