Događaji

Katastarsko razgraničenje

Rovanjska i Maslenica 'napuštaju' Jasenice?

Rovanjska i Maslenica 'napuštaju' Jasenice?

Katastarsko razgraničenje naselja Jasenice, Maslenica i Rovanjska nikad nije obavljeno, a mi bismo htjeli da Rovanjska konačno dobije status naselja, rekao je Nikola Rončević

Popis stanovništva i formulari koje su građani tom prilikom morali ispuniti, u Rovanjskoj su još jednom izazvali negodovanje i pokretanje inicijative za izdvajanje Rovanjske iz sastava naselja Jasenice. O tome su u utorak predstavnici Mjesnog odbora Rovanjske razgovarali s općinskim načelnikom Martinom Baričevićem, prenosi slobodnadalmacija.hr

− Katastarsko razgraničenje između naselja Jasenice, Maslenica i Rovanjska nikad nije obavljeno, a mi bismo htjeli da Rovanjska konačno dobije status naselja. I sada smo u popisu stanovništva morali upisati da živimo u Jasenicama iako živimo u Rovanjskoj, pa ispada da smo jedna od ulica u Jasenicama. Znalo se događati da nam pošta danima kruži naokolo dok se ne vrati, jer su česta ista imena i prezimena s ljudima iz Jasenica, a to je samo jedan od problema koje imamo jer nismo naselje − izjavio nam je predsjednik Mjesnog odbora Rovanjske Nikola Rončević.

Općina Jasenice pokriva područje naselja Jasenice i Zatona Obrovačkog, a izdvajanjem Rovanjske i Maslenice, općina koja ima oko 2000 stanovnika “narasla” bi na četiri naselja, koliko ima i mjesnih odbora.

− Da bi naselje pravno postojalo, bit će potrebno donijeti odluku Općinskog vijeća, a mi smo u općinskom Statutu izrazili svoju volju da se iziđe u susret mještanima Rovanjske i Maslenice. Ako tri mjesna odbora postignu suglasnost o razgraničenju i Općini dostave takav cjelovit prijedlog, Općinsko će vijeće o tome odlučiti − kaže Martin Baričević, općinski načelnik.

Baričević dodaje da će njegov zamjenik Dane Rončević u iduća tri mjeseca voditi i koordinirati razgovore između mjesnih odbora Jasenica, Rovanjske i Maslenice o međusobnom razgraničenju.

‘Podjela’ mora, Velebita i gospodarskih zona

Načelnik Martin Baričević kaže da je mjesnim odborima sugerirao “princip jednakosti”, po kojemu bi svako od eventualnih triju budućih naselja trebalo imati ponešto od postojeće komunalne infrastrukture, ali i prirodnog bogatstva.

Baričević kolokvijalno napominje da je važno koliko će tko “dobiti mora, Velebita ili poslovnih zona”, ali nije siguran hoće li razgraničenje biti provedeno po kriterijima kojima će sve tri strane biti zadovoljne.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

  Vezane vijesti