Događaji

Udomljavanje je fora

Prijatelji životinja: Postani kum psu iz skloništa

Prijatelji životinja: Postani kum psu iz skloništa

Udruga "Prijatelji životinja" pozvala je građane da pomognu napuštenim životinjama. Riječ je o akciji Udomljavanje je fora koju u suradnji s udrugom Prijatelji životinja organiziraju Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, prenosi HTV .

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ljudi tijekom godišnjih odmora napuste čak i više od tisuću životinja. Voditeljica Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu Tatjana Zajec izjavila je kako je u skloništu trenutno 180 pasa koje je potrebno udomiti, a imaju i 20-tak ranjenih mačaka. Njihov broj će se zbog neodgovornosti građana povećati, što opterećuje ionako već pretrpana skloništa i smanjuje kvalitetu života životinja koje čekaju udomljenje, upozoravaju iz Udruge Prijatelji životinja. 

Iako svaki građanin nema uvjeta za udomljavanje psa, može kroz kumstvo pomoći pojedinoj životinji da pronađe novi dom. Kumstvo je izvrsna prilika da se pojedinci zainteresirani za spašavanje pasa brinu o njima posjećujući ih u skloništu, pružajući im privremeni smještaj i tražeći im trajni dom. Kum, odnosno kuma može izabrati jednog psa iz skloništa o kojemu će aktivno brinuti šećući ga, družeći se s njim i pokušavajući mu naći udomitelja. Na taj način svaki pas dobiva više šanse za život u domu, gdje će biti novi član obitelji, umjesto boravka u skloništu, što bi trebalo biti samo privremeno i kratkotrajno rješenje.

Za kumstvo se mogu javiti građani iz cijele Hrvatske, a udruga Prijatelji životinja upućivat će građane u skloništa najbliža njihovom mjestu stanovanja. Poziv na udomljavanje, ali i na kumstvo psima iz skloništa, građani će dobiti i na događanju Udomljavanje je fora u subotu, 11. lipnja, od 9 do 15 sati, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.