Lifestyle

Oni zahtjevaju posebnu skrb

"I mi zaslužujemo šansu" - Akcija udomljavanja starijih pasa

Na Cvjetnom trgu postavljen je štand Udruge za zaštitu životinja RINA, koja provodi akciju "I mi zaslužujemo šansu". Cilj je potaknuti na udomljavanje starijih pasa:

"Oni zahtjevaju posebnu skrb i njegu, bilo davanje terapija, bilo odlaska na fizikalne terapije i tako...",rekla nam je voditeljica Udruge Marija Jakopanec.

Štand na Cvjetnom bit će postavljen danas i sutra od 10 do 21 sat

"Neki od naših štićenika će doći d aih se može upoznati, da se vidi da i oni jednako bez obzira na posebne potrebe mogu pružiti ljubav, jednako se mogu veseliti, igrati...Ponašaju se jednako kao i zdravi psi."

Osim udomljavanjem, ovoj akciji možemo pomoći i na druge načine:

"Prikupljaju se donacije u hrani, u starim ručnicima i dekama. Naravno, i u novčanim donacijama, kako bi se mogli smanjiti veterinarski dugovi."

U sklopu akcije možemo potpisati i peticiju "Stop nasilju nad životinjama u romskim naseljima Međimurja":

"Odlučili smo pokrenuti peticiju ‘Stop nasilju‘ zbog toga što nažalost od 2009. godine nema pomaka i nešto se mora napokon promijeniti. I stariji i djeca tuku i zlostavljaju životinje, siluju ih, premlaćuju na smrt..."

Peticija je startala početkom veljače, do sada je prikupljeno pet tisuća potpisa, a cilj je prikupiti duplo više. Ovim putem više možemo saznati i o radu ove Udruge:

"Imamo životinjice kod teta i stričeka čuvalica u iznajmljenom prostoru čija je lokacija tajna zbog sigurnosti životinjica. Unazad dvije godine smo odlučili djelatnost promijeniti baš u teško udomljive životinjice: starije, invalidne i bolesne. Tu su i štenci bez mame. Naravno, ne želimo time potaknuti ljude koji imaju starije životinje da se riješe svog ljubimca zato što znaju da postoji udruga koja će ih primiti."


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.