Događaji

Problemi s kralježnicom

Timošenko izlazi iz zatvora zbog lošeg zdravlja

Timošenko izlazi iz zatvora zbog lošeg zdravlja

Teško zdravstveno stanje Julije Timošenko postalo je poznato ovog ponedjeljka

Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka koja je osuđena na zatvorsku kaznu zbog korupcije, bit će puštena zbog zdravstvenih razloga, piše slobodnadalmacija.hr

Kako je izvjestio ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič , Timošenko će biti puštena kako bi se liječila u medicinskim ustanovama u Kijevu kroz nekoliko dana, a prema prvim informacijama, bivša premijerka ima problema s lumbalnim dijelom kralježnice zbog kojeg ne može ustati iz kreveta.

- Izviješten sam da liječenje u zatvoru nije u skladu sa standardima - komentirao je situaciju Janukovič, koji je u kontaktu s državnim tužiteljem kako bi pratio njeno zdravstveno stanje.

Teško zdravstveno stanje Julije Timošenko postalo je poznato ovog ponedjeljka kada ju je u zatvoru posjetila Nina Karpačova, aktivistica za ljudska prava. Karpačova je nakon posjeta izvjestila javnost kako je Timošenko toliko bolesna da ne može ustati iz kreveta.

To je samo pojačalo inozemni pritisak na Janukoviča, koji se već mjesecima nalazi pod paljbom kritika da je svoju političku protivnicu strpao iza rešetaka u montiranom političkom procesu.

SD/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.