Događaji

Ne odustaje

Katalin Lipták: Ako Čačić ne ode u zatvor, dižem privatnu tužbu

Katalin Lipták: Ako Čačić ne ode u zatvor, dižem privatnu tužbu

Nije čudno da je Čačić izabrao najskuplje mađarske odvjetnike. Péter Zamecsnik mnoge je spasio od zatvorske kazne. Politika i njegovi odvjetnici učinili su svoje, kaže Katalin Lipták

U nedjelju će se napuniti točno dvije otkad je današnji potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić sudjelovao u nesreći u Mađarskoj, u kojoj je poginulo dvoje ljudi. Iduće je ročište zakazano za 25. siječnja. Katalin Lipták, vozačica Škode Fabije u koju se na autocesti prema Budimpešti nedaleko od mjesta Sávoly Chryslerom zabio Radimir Čačić, u nesreći je izgubila supruga Györgyja (60) i majku Imréné Antal (81), piše danas.net.hr

Toga 8. siječnja Katalin je promašila izlaz za toplice Héviz, kamo su se njih troje s prijateljicom uputili zbog majčina bolesna kuka. Vratila se na autocestu, a ubrzo nakon toga velikom brzinom na njih je naletio Čačić. Kaže da je vozila oko 100 do 110 kilometara na sat, te je odjednom u ogledalu vidjela bljesak i osjetila snažan udarac.

"Čačić mi je otvorio vrata, nešto je vikao, širio ruke kao da se čudi. Bila sam izvan sebe... S njim je bila žena tamne kose, u dobi od 35 do 40 godina. Bila je naslonjena na chrysler i slušala njegove razgovore. Govorila sam o tome u sudnici, ali nitko to nije primijetio", ispričala je Katalin za Večernji list. Suđenje za nesreću počelo je 20. rujna prošle godine, a udovica Lipták sumnja da se sa suđenjem odugovlačilo zbog izbora u Hrvatskoj.

"Nije čudno da je Čačić izabrao najskuplje mađarske odvjetnike. Péter Zamecsnik mnoge je spasio od zatvorske kazne. Politika i njegovi odvjetnici učinili su svoje. Odugovlačili su kako bi sve što kasnije počelo zbog izbora u Hrvatskoj. I dalje čvrsto vjerujem u pošteno suđenje, ipak je riječ o nesreći s dvoje poginulih. Iako mi jako smeta što kod mene uvijek traže neku grešku i zapravo sam ja ta koja se mora braniti", komentirala je Katalin. Na pitanje što će napraviti ako Čačić dobije uvjetnu kaznu, kazala je da će ga privatno tužiti.

Odvjetnik Katalin Lipták kazao je za list da još nije dobio dokumentaciju o svim Čačićevim prometnim nesrećama, koju je odavno tražio. Što se sudskog procesa tiče, uvjeren je u pobjedu. Čačićev odvjetnik Péter Zamecsnik je pak demantirao navode udovice, te kazao kako je njegov klijent u trenutku nesreće na autocesti u Mađarskoj bio sam. "U automobilu s njim nije bila nikakva žena. I to je stopostotna istina", kazao je Zamecsnik.

danas.net.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.