Događaji

Obljetnica važne vojne operacije

Ante Kotromanović: "Maslenicom" smo pokazali svoju sposobnost i snagu

Ante Kotromanović:

Od 20. do 22. siječnja u Zadarskoj se županiji svečano obilježava 19. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93".

Program obilježavanja vojno-redarstvene operacije "Maslenica '93" nastavljena je jutros budnicom Gradske glazbe Zadar. Potom je održano polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Zadru, a zatim i na spomen-obilježju Treće bojne 4. gardijske brigade "Imotski sokolovi" na Bulevaru.

Na Gradskom groblju vijence su položili ministri Ante Kotromanović, Ranko Ostojić, izaslanstvo Zadarske županije i grada Zadra, pripadnici stranaka i braniteljskih udruga.

Ministar obrane Ante Kotromanović istaknuo je važnost  vojne akcije "Maslenica" za daljnje djelovanje hrvatskih vojnih snaga. "Povezali smo sjever i jug Hrvatske, bilo je to vrlo značajno razdoblje. Pokazali smo koliko smo snažni i da smo sposobni za zadaće koje su uslijedile", kazao je Kotromanović.

Podsjetimo, vojna je akcija planirana i izvedena u razdoblju od 6. do 27. siječnja 1993., dok su borbe na terenu počele 22. siječnja 1993. Tijekom akcije hrvatski vojnici i policajci oslobodili su zadarsko zaleđe, Masleničko ždrilo i zrakoplovnu luku Zemunik, a naknadno je oslobođena i brana Peruča, koju su pobunjeni Srbi neuspješno digli u zrak. 

Uz prigodan glazbeni program, u Maslenici će u 16 sati na trgu ispred zgrade Općine Jasenice, biti otkriven spomenik prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu.

FOTOGALERIJA


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.