Događaji

Meta - nuklearna postrojenja

Izrael će napasti Iran za tri mjeseca?

Izrael će napasti Iran za tri mjeseca?

Dok Washington i Tel Aviv nastavljaju raspravljati o mogućem preventivnom napadu na iranska nuklearna postrojenja, postoje neki znakovi kako bi Izrael mogao napasti Iran u roku tri mjeseca.

Izraelski ministar obrane Ehud Barack je kazao da ako Izrael planira napasti Iran to se mora dogoditi brzo, kazao je za tjednik DEBKA-NET neimenovani izvor. Barack je spominjao krajnji rok od tri mjeseca da Iran odustane od nuklearnih ambicija.

U međuvremenu je bivši šef Mossada Meir Dagan kazao da će Izrael znati kada Iran prijeđe u novu fazu proizvodnje nuklearnog oružja, kao što je obogaćivanje urana na razini 90 posto, piše Haaretz. U srijedu u Haifi je Dagan upozorio kako preventivni napad na Iran mora biti posljednja opcija.

Dodao je da izraelske zračne snage mogu ozbiljno oštetiti iranska nuklearne postrojenja, no priznao je da bi to imalo teške posljedice. Smatra kako bi tada prema Izraelu bilu ispucano stotine raketa, a napadi bili bi napadnuti i iz Gaze te od strane Hezbollaha, koji je smješten u Libanonu.

Svakim danom se tenzije u regiji dižu sve više, a može se čuti ratoborna retorika sa svih strana. Iranski zastupnik Alaeddin Boroujerdi je kazao kako će se i najmanji potez Izraela smatrati neprijateljskim djelom te će to ugroziti samo postojanje te države, piše RT.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.