Događaji

INA-MOL

Krešić i Štern svjedoče na suđenju Sanaderu

Krešić i Štern svjedoče na suđenju Sanaderu

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Ina-MOL na zagrebačkom Županijskom sudu trebali bi svjedočiti hrvatski član Inine uprave Ivan Krešić i predsjednik Nadzornog odbora Ine Davor Štern, javlja HTV .

Na jučerašnjem ročištu svjedočio je član Uprave Ine Davora Mayer koji je, odgovarajući na pitanja tužiteljice, rekao da su sve ovlasti u rukama predsjednika Uprave Ine, kojega prema izmijenjenom dioničarskom ugovoru bira MOL.

Kazao je kako takvo upravljanje ne postoji ni u jednoj kompaniji, dodajući da članovi Uprave nemaju ni pravo veta na odluke s kojima se ne slažu, nego mogu samo upozoriti na štetne poteze.

Sjedajući na klupu za svjedoke, Mayer je rekao da su ga prije ročišta mađarski članovi Uprave Ine podsjetili na obvezu čuvanja poslovne tajne, iako u njegovu ugovoru jasno stoji da takve obveze nema u slučaju poziva na sud.

Osim za primanje mita od mađarskog MOL-a, Sanaderu se u ujedinjenom postupku sudi i za ratno profiterstvo, odnosno primanje provizije od austrijske Hypo banke kod koje se Hrvatska u ratno vrijeme zadužila za kupnju zgrada nekoliko veleposlanstava.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.