Događaji

Tribina u GKZD

Županijski Obiteljski centar najavljuje tribinu ''Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga“

Županijski Obiteljski centar najavljuje tribinu ''Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga“

Obiteljski centar Zadarske županije, povodom Međunarodnog dana obitelji, u petak 18. svibnja 2012. godine organizira javnu tribinu pod nazivom ''Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga".

Skup će se održati u prostorijama Multimedijalne dvorane Gradske knjižnice, Stjepana Radića 11b, Zadar, u vremenu od 12 do 14 sati.

Program:

• Uvodni pozdravi: Josip Kraljić, dr.med., pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije

• Gina Lugović, mr.spec.kliničke psih., Obiteljski centar Šibensko-kninske županije i mr.sc. Dario Vučenović prof. psih., Obiteljski centar Zadarske županije „Usklađivanje obiteljskih i radnih uloga"

• Ivana Dujić, mag.psih.,vanjski suradnik Obiteljskog centra Zadarske županije „Utjecaj smjenskog rada na društveni i obiteljski život"

• Ivana Dobrotić, dipl.soc.rad., znanstvena novakinja na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu : „Politike usklađivanja obiteljskih obaveza i plaćenog rada - stanje i perspektive „

• Nedjeljko Marković, dipl.soc.rad., predsjednik udruge Pragma: „Između obrazovanja, rada i obitelji-gdje su mladi?"

Međunarodni dan obitelji obilježava se 15. svibnja svake godine i odražava važnost i ulogu koju obitelji ima za pojedinca i širu društvenu zajednicu.

Međunarodni dan obitelji prilika je da svi zainteresirani, državne institucije, obrazovne ustanove, organizacije civilnog društva i mediji pruže potporu obiteljima promicanjem svijesti o pitanjima koja su važna za funkcioniranje obitelji, unapređenjem znanja o socijalnim, ekonomskim i demografskim procesima koji utječu na obitelji, s ciljem boljeg razumijevanja problema i potrebama s kojima se obitelj suočava.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.