Događaji

Brački kanal

Smrt ruskog milijardera kod Brača nije bila slučajna?

Smrt ruskog milijardera kod Brača nije bila slučajna?

Tridesetdevetogodišnji muškarac čije je mrtvo tijelo jučer pronađeno u Bračkom kanalu je Leonid Gart, predsjednik Ruskog sanjkaškog saveza. Svoje žaljenje obitelji i prijateljima izrazio je i Vladimir Putin, piše danas.hr

''Riječ je o nesreći, no još ne znamo što se točno dogodilo'', rekao je glasnogovornik saveza Mikhail Potapov, te dodao kako je riječ o velikoj tragediji pogotovo zato što je Leonid Gart u prosincu trebao navršiti 40 godina.

Gart je na čelu saveza bio od lipnja 2010. godine, a pojedini mediji pišu kako je bio milijarder i Putinov oligarh. ''Bio je vrlo aktivan čovjek, uvelike nam je pomagao. Uz njegovu smo potporu pokrenuli mnogo obećavajućih projekta'', rekao je Potapov.

Svoje žaljenje obitelji i prijateljima pismenim je putem izrazio predsjednik Rusije Vladimir Putin, piše Večernji list. ''Izgubili smo čovjeka koji je bio talentiran, ispunjen svrhom, posvećen poslu i pravi profesionalac'', poručio je Putin.

Smrt nije slučajna?

''Njegova smrt nije puka nesreća, već se sumnja i na ubojstvo'', uvjeren je Dmitry Khazov, Gartov dugogodišnji partner, osoba s kojom je osnovao građevinsku tvrtku GRM, koju je vodio dok nije preuzeo mjesto predsjednika Ruskog sanjkaškog saveza i s kojim je boravio u Hrvatskoj.

''Imam mnogo sumnji, ali ne želim donositi preuranjene zaključke. No sumnjam da je smrt bila prirodna. Ne isključujem ubojstvo'', kazao je za Khazov za ruske medije te istaknuo kako se u posljednje vrijeme Gart kretao isključivo uz pratnju zaštitara.

danas.hr/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.