Događaji

Varaždin

Habuš: Otpad ćemo riješiti, ali kasnije nego što smo očekivali

Habuš: Otpad ćemo riješiti, ali kasnije nego što smo očekivali

Visoki trgovački sud u Zagrebu prijedlog za određivanje privremene mjere zabrane raspolaganja otpadom ocijenio je neosnovanim, pa Grad Varaždin i Varkom i dalje slobodno mogu nastaviti raspolagati otpadom. Podsjetimo, varaždinski je Trgovački sud krajem srpnja uvažio žalbu T7 VIS-a te donio spomenutu privremenu mjeru na koju su se Grad i Varkom žalili Visokom trgovačkom sudu, javlja eVarazdin

- Rješenje Visokog trgovačkog suda u Grad je stiglo 31. kolovoza i s veseljem mogu konstatirati da je naša žalba prihvaćena. Njime se i izrijekom potvrđuje da je rješenje baliranja bilo zakonito - ističe gradonačelnik Goran Habuš, te dodaje da će troškove žalbe i cijelog postupka snositi T7 VIS.

- Ovim se postupkom T7 VIS-a i njihove žalbe na raspisanu koncesiju za novonastali otpad rješavanje pitanja otpada samo odugovlači. Da nije bilo žalbe T7 VIS-a, već bismo krenuli u postupak. O njihovoj žalbi odlučuje Komisija za javnu nabavu. Nakon toga će se ili prekinuti ili nastaviti postupak. No, ako će se nastaviti, u roku od 20 dana imat ćemo otvaranje ponuda za novonastali otpad, dok će vijećnici odlučivati o najpovoljnijem koncesionaru - kazao je Habuš.

Napomenuo je na kraju da će se problem otpada riješiti, ali kasnije nego što su očekivali.

Također, Grad će ovih dana raspisati i natječaj za odabir koncesionara koji će zbrinuti balirani otpad jer će se tako s 40 posto sufinanciranja zbrinjavanja uključiti i Fond za zaštitu okoliša.

evarazdin/eZd


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.