Događaji

Veća otkupna cijena

Mljekari na zajedničkom sastanku odlučuju o daljnjim akcijama

Mljekari na zajedničkom sastanku odlučuju o daljnjim akcijama

Nezadovoljni mljekari danas će održati sastanak na kojem će ponoviti da ne odustaju od zahtjeva za većom otkupnom cijenom mlijeka. Rok koji su dali ministru Jakovini istječe sutra, a i dalje su ustrajni: Mlijeko ćemo prolijevati.

"Najkasnije do ponedjeljka, ako se ništa pozitivno ne dogodi u Zagrebu je obustava mlijeka do daljnjega", poručuje predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje, Antun Laslo.

Zbog povećanja troškova proizvodnje i poslovanja s minusom traže povećanje otkupne cijene mlijeka sa dvije kune i 40, na četiri kune i pet lipa.

Ako se njihov zahtjev ne ispuni, od sutra će obustaviti isporuku 85 posto domaće proizvodnje. Ne regiraju niti na apel ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

"To nije najbolje rješenje niti za proizvođače mlijeka, ali niti za naše mljekare. Pronašli smo niz mjera kojima ćemo pomoći ovom jako izloženom sektoru i mislim da par dana za takvu odluku nije presudno", istaknuo je Jakovina.

Savjet za mlijeko na kojem će predstaviti mjere za spas ove industrije zakazao je za srijedu, no bit će prekasno, kaže Laslo.

"Nikakva srijeda. Takve priče ne piju vodu. Nego ponedjeljak. Mi na ponedjeljak počinjemo bacati naše mlijeko. Ono će biti bacano dokle god nećemo naići na razumijevanja", poručio je Laslo.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.