Događaji

Isporuka već sutra

Mljekari donijeli odluku da mlijeko predaju mljekarama

Mljekari donijeli odluku da mlijeko predaju mljekarama

Predstavnike Stožera za obranu mlijeka primili su danas u Zagrebu predsjednik Sabora Josip Leko, potpredsjednica Dragica Zgrebec i potpredsjednik Odbora za poljoprivredu Ivica Mandić. Dogovorili su da će država i Ministarstvo uložiti dodatna financijska sredstva da bi se približili željenoj otkupnoj cijeni mlijeka.

 

"Ništa nam nije konkretno obećano koji će to iznos biti, ali očito je da su gospoda imali razumijevanje, kao i zastupnici u Saboru, da se pod hitno nešto mora učiniti, odnosno jedan dio novca iznaći da bi se ova cijena mlijeka koju mi kao proizvođači traže i približno ostvarila", istaknuo je predsjednik Stožera za mlijeko Antun Laslo.

Jučer je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ponudio dodatnih 800 kuna po kravi muzari, što mljekari smatraju nedovoljnim.

No, izgleda da će mlijeko opet u mljekare.

"Danas je stožer donio odluku da svi oni koji mlijeko nisu podijelili, predaju ga svojim mljekarama", istaknuo je Laslo. S isporukom mljekari kreću sutra, a Laslo je zaključio kako nema razloga za blokiranje granica te da su radikalni potezi zadnje što se želi učiniti.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.