Događaji

ADAC

Hrvatska treća opcija njemačkih vozača za odmor

Hrvatska treća opcija njemačkih vozača za odmor

Ispred Hrvatske kao najželjenije destinacije smjestila se Njemačka koje je za odmor odabralo 35% ispitanika dok se na drugom mjestu nalazi Italija s 18.4%

Hrvatska je treći izbor njemačkih automobilista kao destinacija za godišnji odmor. Prema ispitivanju njemačkog autokluba ADAC-a 7,6% njemačkih automobilista svoj odmor provodi u našoj zemlji.

Ispred Hrvatske kao najželjenije destinacije smjestila se Njemačka koje je za odmor odabralo 35% ispitanika dok se na drugom mjestu nalazi Italija s 18.4%.

ADAC je dodatno istražio i preferencije kod kampista. Hrvatska je i u ovom istraživanju zauzela treće mjesto nakon Njemačke i Italije. Među regijama, Istra je i dalje najomiljenija, dok je na odličnom drugom mjestu dalmatinska obala. Slijede talijanske regije Veneto i Friuli, jezero Garda te Gornja Bavarska.

Među turističkim regijama najtraženija i za ovu godinu bila Istra koja taj primat drži od 2010. godine. Udio Istre povećao se na 6,7% nakon ljetne sezone 2012. sa 5,1% u 2010.godini. Među regijama drugo mjesto je zauzeo Južni Tirol sa 4,7% upita dok je na trećem mjestu područje jezera Garda sa 4,7% upita.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1,3 milijuna upita korisnika ADAC-ova Routenplannera, navigacijskom sistemu za automobile.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.