Događaji

Hvalevrijedno

Supernova donirala milijun kuna

Supernova donirala milijun kuna

Gotovo pola iznosa darovano je udrugama i institucijama sa zadarskog i šibenskog područja

Shopping centri Supernova su i ove godine u povodu božićnih blagdana darivali djecu i potrebite, a na razini Hrvatske, donacija je vrijedna milijun kuna.

U akciju su bili uključeni Supernova centri iz Zadra, Slavonskog Broda, Varaždina, Karlovca, Siska i Šibenika.

-   Postupili smo sukladno našim mogućnostima i vjerujemo kako će to uistinu pomoći mnogima. To je velika radost kako nama, tako i onima koji će primiti donaciju, i drago nam je da smo ove godine ostvarili odlične poslovne rezultate koji su omogućili da darujemo ovako veliki iznos, kazala je Iva Surić, voditeljica Supernova centra Zadar i Supernova centra Šibenik.

Gotovo pola iznosa darovano je udrugama i institucijama sa zadarskog i šibenskog područja.  Tako je Mirjana Tadić, zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije istaknula da će ova donacija  u potpunosti biti utrošena na brojne programe, poput već spomenutog PRO VITA, koje provodi Caritas te da će za ove blagdane usrećiti ne samo Zadarske korisnike njihove pomoći,
već i one u župama na području Obrovca, Kistanja, Benkovca i Biograda.

Vesna Penjalov, ravnateljica vrtića za djecu s posebnim potrebama „Latica" kazala je kako će djecu razveseliti darovi koji će im uljepšati božićne blagdane, posebno u ovo vrijeme. Biserka Belić, ravnateljica Dječjeg vrtića Radost istaknula je kako joj je posebno drago što se jedna organizacija sjetila njihovog vrtića jer ovo je prva ovakva donacija,  a darovi iz Supernova centra će posebno razveseliti djecu, jer će ih dočekati ispod bora u vrtiću.

Iva Surić kazala je kako Supernova centri imaju cilj uljepšati blagdane mnogima, a posebno djeci kojoj su namjenjena brojna događanja u Supernova centrima, te zabavne i edukativne radionice.
U ovo vrijeme, teške gospodarske situacije, brojni građani nisu u prilici darovati djecu igračkama, ali ni odjećom i obućom, stoga će im ova donacija uljepšati blagdane.

-   Napomenimo i da je svaki centar donirao dječje igračke i odjeću lokalnim dječjim vrtićima i ustanovama,  među kojima su Zlatni Cekin" - Ustanova za rehabilitaciju i odgoj djece  Slavonski Brod, Dom za djecu Slavonski Brod, Dječji odjel Opće bolnice Karlovac, Udruga Betlehem, Udruga osoba s invaliditetom Karlovac, te brojni drugi, kazala je Surić.

Samo tri dana nakon velike donacije Caritasu i vrtićima, Supernova centar Zadar još jednom pokazuje svoje veliko humanitarno srce  donacijom Odjelu za Pedijatriju OB Zadar  za koji su kupili nadasve potreban uređaj za mjerenje gastro-enterološkog pH. Uređaj za dokazivanje gastroezofagealnog refluksa imat će veliki značaj,
jer djeca i dojenčad koja ima probleme s učestalim opstrukcijama dišnih putova ili nerazjašnjene gubitke svijesti više neće morati tražiti pomoć izvan Zadra, kazao nam je Neven Milić, voditelj Odjela za pedijatriju OB Zadar i dodao kako su vrlo zahvalni.

Primopredaja donacije bit će održana u četvrtak 20. prosinca u 12 sati  na Odjelu pedijatrije OB Zadar.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.