Događaji

Predsjednik Josipović:

"Vlada bi trebala odvagnuti prije nego u svoje redove vrati Čačića"

Aktualna koalicijska prepiranja s Pantovčaka promatra i predsjednik Ivo Josipović, koji je u ovim trubulentnim vremenima obilježenim stalnim padom BDP-a i kreditnog rejtinga, te rastom cijena i nezaposlenosti - zadržao titulu najpopularnijeg političara.

'Bilo bi dobro da u Hrvatskoj postoji nacionalni konsenzus oko ključnih zakona i reformi koji bi nam pomogli da izađemo iz krize', smatra predsjednik Josipović, 'no za drugom pomoći - nema potrebe'.

'Ako se misli na Vladu nacionalnog jedinstva... to nije tako', kazao je predsjednik Republike u HTV-ovoj emisji Tema dana.

Iduću godinu čekaju nas lokalni izbori, no smatra da zbog toga vladajuća koalicija ne bi smjela kalkulirati i otezati s reformama, pogotovo kad je riječ o gospodarstvu. Banski dvori trebali bi razmisliti i o tome hoće li ponovno u svoje redove vratiti bivšeg potpredsjednika Radimira Čačića kada odsluži kaznu i odvagnuti reakcije javnosti i kvalitete njega kao stručnjaka. Predsjednik je komentirao i hoće li možda bivšeg potpredsjednika pomilovati.

Predsjednik Hrvatske rekao je i da bi teško bilo zamisliti uspješan susret sa predsjednikom Srbije nakon najnovijih izjava Tomislava Nikolića. Teško je zamisliti da bi u ozračju takvih izjava susret dvojice predsjednika bio uspješan.

'Mi ćemo se susresti kad budemo sigurni da možemo poslati neku pozitivnu poruku', rekao je hrvatski predsjednik.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.