Događaji

Sindikati

Matijašević: Sastanak s MMF-om je nepotreban

Matijašević: Sastanak s MMF-om je nepotreban

S izaslanstvom MMF-a sastat će se i sindikalne središnjice. U razgovoru za Media servis čelnik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević otkrio je da će Fondu poručiti kako su sve hrvatske Vlade na pogrešnom putu. Kaže da su predstavnici Fonda isključivo u zaštiti kapitala i profita.

"Pogrešan je pristup i put kojim sve hrvatske vlasti pa i aktualna idu, a taj je put popločan nepodnošljivim poreznim presingom, nepravednim poreznim sustavom i nepovoljnim uvjetima u kojima bi se trebalo odvijati gospodarstvo", kaže Matijašević.

Ni Fond nije od pomoći.

"MMF je zagovornik daljnih restrikcija, oni samo hladno promatraju deficit državnog proračuna, a do deficita se svih godina dolazilo tako da su se smanjivali transferi koji bi trebali rezultirati sa socijalnom pravednošću i da su se povećavala porezna opterećenja građanima i gospodarstvu. To je pogrešan put i to ćemo iznijeti na sastanku, ali uvjeren sam da je sastanak nepotreban, jer u MMF-u jako dobro znaju što građani u državama u koje oni dolaze misle o okolnostima koje vladaju. Oni su jednostavno došli u funkciji zaštite kapitala i profita", rekao je Matijašević.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.