Događaji

Nema pomaka na bolje

Radnici 3. maja se ne slažu s parcijalnom privatizacijom

Radnici 3. maja se ne slažu s parcijalnom privatizacijom

Radničko vijeće brodograđevne industrije 3. Maj, nakon održanog sastanka sa svim radničkim vijećima unutar brodograđevne industrije na kojem je odlučeno da će zajednički djelovati prema Upravi i prema državi, danas je održalo konferenciju za medije.

"Ne slažemo se s parcijalnom privatizacijom, jer ona kao takva ne postoji. Postoji samo kompletna privatizacija brodograđevne industrije. Nedopustivo je da društvima 3. Maj TIBO Matulji i MID-u kasne plaće", rekao je predsjednik Radničkog vijeća David Bregovac.

"Zaključak je da su radnici jedinstveni, da nema partitavne privatizacije, da se mora prema svima isto pristupati, znači ako je jedno društvo dobilo plaću, onda i svi moraju dobiti plaću. To je posao uprave brodogradilišta", kaže Bregovac.

Očekuju sastanak s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, kao i sastanak Uprava Uljanika i 3. Maja te sindikata, na kojem žele saznati sve informacije o budućnosti tih dvaju društava. Radnici su ogorčeni s načinom na koji se već 20 godina provodi privatizacija brodogradnje, kaže Bregovac i zaključuje.

"Hitno nam je da se osigura posao. Lako je pričati o privatizaciji, o investiranju i o svemu, ali mi posla nemamo. Ne može se napraviti investiranje jer nemaš s čime planirati. Hoće li to biti marža, brod, auti, avioni, mi to ne znamo. Mi nemamo posla. Mora netko, uprava sama ili uz pomoć Vlade, mora nama nabaviti posao. Ako ćemo mi, radnici, to raditi, onda neka se oni maknu ća pa ćemo mi tražiti posao", zaključuje Bregovac.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.