Biznis

Saga o 3. maju

Ekspresna privatizacija 3. maja

Ekspresna privatizacija 3. maja

Ono što se u prethodnom natječajnom krugu odrađivalo kroz nekoliko sjednica, protegnutim na nekoliko mjeseci, sada se želi 'stisnuti' u svega

Nakon što je natječaj bio otvoren samo deset dana, a Fond za privatizaciju već je analizirao ponudu Končareve tvrtke Jadranska ulaganja, za danas je u Ministarstvu gospodarstva zakazana sjednica Vladinog povjerenstva za praćenje privatizacije 3. maja s koje bi trebalo stići mišljenje o tome smatra li se Končara prihvatljivim rješenjem za riječki škver ili ne.

Riječ je o savjetodavnom tijelu koje je oformljeno više zbog privida transparetnosti nego što ima stvarnog utjecaja na Vladine odluke. Međutim, ono što se u prethodnom natječajnom krugu odrađivalo kroz nekoliko sjednica, protegnutim na nekoliko mjeseci, sada se želi 'stisnuti' u svega - nekoliko sati, piše Novi list.

Naznake su da bi ovo deveteročlano tijelo u kojem sjede predstavnici resornih ministarstva gospodarstva i financija, HFP-a, Jadranbroda, uprave i tri trećemajska sindikata, trebalo 'pročešljati' ponudu novog kupca 3. maja i odmah izaći sa stavom, kako bi onda Vlada na svojoj današnjoj sjednici donijela i formalnu odluku o nastavku privatizacije riječkog brodogradilišta.

Sluteći što se krije iza napomene o žurnosti današnje sjednice Povjerenstva, predstavnici sindikata najavljuju protivljenje ovom ekspresnom postupku. Povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera Vedran Sabljak i glavni povjerenik SMH-a Juraj Šoljić smatraju da je nemoguće u tako kratkom vremenu donijeti relevantan stav o Končarevoj ponudi.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.