Događaji

Prvi u županiji

Osječki prvašići dobili školske uniforme

Osječki prvašići dobili školske uniforme

Osnovna škola Antuna Mihanovića prva je u Osječko-baranjskoj županiji uvela školske uniforme. Njih su, doduše, ovog tjedna dobili tek prvašići, ali ideja je da se narednih godina uniformiraju i ostala razredna odjeljenja. Uniforme se sastoje od crvenih i plavih polo majica, jeans hlača i suknji, a ideja je stara nekoliko godina, kaže ravnatelj ove škole Josip Mandurić.

"Prošle godine smo s roditeljima učenika naših prvih razreda ozbiljnije o tome razgovarali, a tijekom prvog obrazovnog razdoblja ove školske godine odradili više roditeljskih sastanaka gdje smo pokušali pronaći najbolje rješenje koje bi na neki način zadovoljilo i roditelje i učenike, ali i nas u školi", rekao je Mandurić.

Uniforme su roditelji sami financirali zbog čega se vodilo računa da si svi mogu priuštiti ovakve komplete.

"Zadovoljni smo. Zapravo smo od početka podržali tu akciju i inicijativu jer mislimo da će tako djeca izbrisati neke socijalne razlike, odnosno zlostavljanja i maltretiranja na osnovu toga tko što ima, odnosno tko je bolje obučen", rekla je jedna od majki.

No, uz zadovoljne roditelje i nastavnike zadovoljni su i prvašići. "Mislim da je to dobro. Najviše mi se sviđaju majice"
"Lijepo je. Dobro mi je zato što se sad vidi u koju školu idemo"
"Meni su slatke. Dobre su, nježne"

Uniforme će se dodjeljivati jednom godišnje i uvijek prvim razredima, tako da će za 8 godina svi razredi imati iste školske uniforme.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.