Događaji

Skup i kvalitetan projekt

Picassova izložba obilježava kulturni život Zagreba, ali i Hrvatske

Picassova izložba obilježava kulturni život Zagreba, ali i Hrvatske

Galerija Klovićevi dvori će od večeras ugostiti 56 slika i skulptura Pabla Picassa. Izložba se otvara u 19 sati, a projekt košta oko 9 milijuna kuna.

''Kada netko za 50 ili 100 godina bude pisao kronologiju ovog grada, onda će napisati jednu od rečenica: 'Dok je Picasso stolovao u Klovićevim dvorima, Hrvatska je ušla u EU', a druga rečenica koju će napisati glasit će: Dok je Picasso stolovao u Klovićevim dvorima, otvorili smo Francuski paviljon u Savskoj''', poručio je Bandić.

Izložba će biti otvorena svakog dana od 10 do 20 sati, rekla je ravnateljica Galerije Klovićevih dvora Marina Viculin.

''Odlučili smo da će galerija biti zatvorena samo na Uskrs. Vidjet ćemo kakav će biti interes publike. Ako bude veći nego što to radno vrijeme može pokriti, prilagodit ćemo se i učiniti maksimalno što možemo, da realiziramo ono što je kolegica Baldassari zamislila'', rekla je Viculin i predstavila zamisao ravnateljice Nacionalnog muzeja Pabla Picassa u Parizu, Anne Baldassari čija je ideja da svi koji dođu budu izloženi Picassovom djelu.

''To je jedan od koncepata, koje je ona izrekla prošlih dana. I čini se da je ona najupečatljiviji. Ta ideja da je cijeli postav napravljen da bude dostupan i da on bude taj koji djeluje na nas. Da ne ostanemo smoždeni pred veličinom njegovog imena i njegovog djela'', rekla je Viculin.

Cijena pojedinačnih ulaznica za odrasle je 70 kuna, za grupe odraslih je 60 kuna, 50 kuna za penzionere, đake i studente, dok će 40 kuna plaćati grupe penzionera, đaka ili studenata.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.