Događaji

Pune ruke posla vatrogascima

Rekord u Osijeku: palo 28 litara kiše po metru u desetak minuta

Rekord u Osijeku: palo 28 litara kiše po metru u desetak minuta

Rekordna kišna i olujna subota u Osijeku donijela je brojne materijalne štete.

Palo je 28 litara kiše po četvornom metru u svega deset minuta. Značilo je to besanu noć za interventne službe. Posebice za vatrogasce. Prvi čovjek Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek Boris Banjan kaže kako su u sat i pol vremena jučer imali sedamdesetak intervencija ispumpavanja vode iz podruma i uklanjnjanja prevrnutih stabala s cesta i krovova kuća.

"Više drveća je bilo iščupano iz korijena ili se prelomilo, i to su zaista bila velika stabla i napravila su prilično veliku materijalnu štetu, tako da smo i tu morali intervenirati i uklanjati ta stabla ili sa prometnica ili sa krovova kuća ili s automobila na koja su pala ta drveća", istaknuo je Banjan.

Problemi su se nastavili i noćas i jutros, a Banjan predviđa da će sanacije od nevremena trajati još nekoliko dana.

"Jer učinjena šteta je dosta velika i ima već dosta vode koja se zadržala u suterenima i podrumima. Jučer smo imali spašavanje dvije osobe iz automobila na Trpimirovoj ulici u novom podvožnjaku jer se jedno vozilo našlo zarobljeno u vodi, a isto tako je jedna gospođa pala u stanu pokušavajući zatvoriti prozor i ozlijedila se, i njoj smo išli pomoći", rekao je Banjan.

Osječki centar 112 danas nije imao nikakvih dojava vezanih uz oluju, a iz Policijske uprave Osječko-baranjske priopćili su da je oštećeno šest osobnih automobila i tri obiteljske kuće. Sve je, na sreću, prošlo bez ozlijeđenih osoba.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.