Događaji

Prodajna akcija

Mirisi, okusi i ljepota domaće kvalitete

Mirisi, okusi i ljepota domaće kvalitete

Hrvatski su proizvodi itekako privlačni domaćim i stranim gostima koji su se u velikom broju odazvali akciji "Kupujmo hrvatsko" na zadarskoj Rivi

Akcija "Kupujmo hrvatsko" i "Vrijedne ruke" u Zadru je doživjela mali jubilej - održana je po deseti put i ispunila zadarsku Rivu mirisima, okusima i ponudom izvorne kvalitete. Prošetali smo rivom i porazgovarali s izlagačima koji su uglavnom izražavali zadovoljstvo akcijom i odazivom domaćih i stranih gostiju.

Slovaci obožavaju bučino ulje

Andreja Petrović iz Varaždina bavi se poljoprivredom i uzgaja buču. U Zadar je stigla na akciju ''Kupujmo Hrvatsko'' koja je održana na Obali Petra Krešimira.

''Bavim se ekološkom proizvodnjom bučinog ulja. Danas nudim bučine sjemenke po cijeni od 20 do 40 kuna (0.5 kg), a tu su i boce bučinog ulja od 20 do 40 kuna. Zadovoljna sam kako ide prodaja. Turisti dobro reagiraju i poznaju vijednost bučinog ulja. Najviše su zainteresirani Slovaci'', kazala nam je Andreja.

Bučine koštice tj. sjemenke iz bučinog ploda su izdašna i zdrava hrana. Osim kalorijske vrijednosti (zbog značajnog prisustva ulja) te su sjemenke poznate po sadržaju nekih minerala i zaštitnih tvari (antioksidansa). Osušeno bučino sjeme (koštice) sadrži prosječno od 18-20% tamnosmeđeg ulja specifičnog mirisa i okusa koje se dobiva hladnim prešanjem.

''Al Caprone'' - jedinstven izbor likera

Naši proizvodi su najpopularniji među mladima, kazala nam je Natalija Županović, koja je u Zadru predstavila rakije i likere pod nazivom ''Al Caprone''.

''Počeli smo skromno, s medicom, a danas samo frcaju ideje. Imamo likere od tamne i bijele čokolade, mente, borovnice, grejpa, limuna, vino teran s višnjom, rose teran s malinom... cijena je 100 kuna, a imamo i specijalne boce s tri okusa za 120 kuna''. Jedinstven izbor, za svakoga po nešto!

Mirjana Šestak: Ne možemo proizvoditi puno, ali zato možemo najbolje!

Iz Jastrebarskog u Zadar stigla je Mirjana Šestak. Njezina obitelj ima malu siranu i bavi se proizvodnjom već dugi niz godina. 2005. registrirali su djelatnost i uspješno posluju, kazala nam je Šestak.

''Kuhani sir stoji 60 kuna, škripavac 70 kuna, polutvrdi sir 80 kuna - pet godina ne mjenjamo cijene. Svježi sir nudimo za 30kuna po kilogramu. Ulaskom u Europsku uniju otvara se veliko tržište, konkurencija je veća, jača. Morat ćemo se više vezati za turizam i ne možemo proizvoditi puno, ali zato možemo najbolje! Plasman ćemo zaslužiti ljepotom, trudom, upornošću i kvalitetom'', kazala nam je Šestak.

I Denis Ikić iz županijske Gospodarske komore zadovoljan je akcijom, iako ju je malo poremetilo vrijeme.''Zadovoljstvo je obostrano, tu su naši proizvođači koji su u Zadar stigli iz svih dijelova Hrvatske, a domaći i strani gosti imaju priliku degustirati i kupiti nešto posebno.''


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.