Događaji

Meksička političarka

Gayevi ne mogu u brak zbog seksualne poze koju prakticiraju

Gayevi ne mogu u brak zbog seksualne poze koju prakticiraju

U nastojanjima da se iz definicije braka izbace homoseksualci, parlamentarna zastupnica u meksičkoj državi Puebla, Ana Maria Jimenez Ortiz, izmislila je ovih dana novu montipajtonovsku definiciju.

'Brakom bi se trebali smatrati samo oni odnosi u kojima su supružnici tijekom seksa okrenuti jedno prema drugome', smislila je gospođa Ortiz, zastupnica desničarskog PAN-a u državi Puebla.

Ortiz tvrdi kako je takva seksualna poza nemoguća između gay parova, premda nije posve jasno zašto tako misli. No, kao i svaka moderna konzervativna ekstremistica, svoje stavove potkrepljuje i 'znanstvenim metodama', a to je u ovome slučaju prijeporno istraživanje Marka Regnerusa sa Sveučilišta u Teksasu (na njega se pozivaju i neki hrvatski javni protivnici gay brakova), rad u kojem se tvrdi da djeca koja odrastaju uz homoseksualne parove sklonija zapadanju u psihološke i društvene probleme. Regnerusov rad je, inače, nakon objavljivanja doživio teške kritike u stručnim časopisima - na znanstvenoj, a ne ideološkoj razini.

Ortiz se nakon svega žali da su njene rečenice izvučene iz konteksta te da zbog toga trpi veliki pritisak javnosti i društvenih mreža.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.