Događaji

Red se nameće malim poduzetnicima

Lorencin o radu Porezne uprave: Apsolutno podržavam uvođenje reda

Lorencin o radu Porezne uprave: Apsolutno podržavam uvođenje reda

Jubilarni 15. Špancirfest je počeo, a već prvog dana manifestacije, u Varaždin je stigao Darko Lorencin, prvi ministar turizma koji se odazvao pozivu na festival. "Špancirfest je proizvod koji se uspio profilirati i evoluira iz godine u godinu", rekao je ministar.

"Dodaju se novi sadržaji, nove priredbe i na taj način mu se jamči daljnji razvoj. Po kriterijima Ministarstva turizma Špancirfest je visoko rangiran, 4. na listi od svih projekata. Samim dolaskom ovdje želimo istaknuti i podržati moralno, ne samo materijalno, i oslikati Špancirfest u koju bi se trebali ugledati i drugi", rekao je Lorencin.

Ministar turizma je odgovorio i na novinarsko pitanje podržava li odluku ministra financija Slavka Linića da u jeku turističke sezone zatvara lokale u kojima su primjećene nepravilnosti.

"Miješati se u rad Porezne uprave i djelokrug ministra Linića nemam namjeru. Ono što mogu reći je da apsolutno podržavamo uvođenje reda jer trebamo uzeti u obzir da se radi o manjini koja ne izvrđava svoje obveze. Ako je usporedimo s ovom velikom većinom koja uredno plaća i može ispunjavati svoje obveze, onda moramo zavesti i red tamo u onom dijelu da svi budemo isti", kaže Linić.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.