Događaji

Zanimljiv program

6. Weekend Media Festival u Rovinju od 19. rujna

6. Weekend Media Festival u Rovinju od 19. rujna

I ove godine u Rovinju, na istom mjestu okupit će se više 4.000 sudionika iz svijeta medija sa više od 100 predavača medijskih stručnjaka kako iz svijeta tako i iz Hrvatske.

 

"Mislim da smo ponovo uspjeli napraviti program, koji će biti užasno zanimljiv. On će i dalje biti jako nabrijan. Mislim da smo ponovo uspjeli zahvatiti sve teme koje su aktualne, ne samo iz medija, nego i puno šire", ističe direktor festivala Tomo Ricov.

Direktor korporativih komunikacija Adris grupe Predrag Grubić, naglasio je kako ovaj festival osim što nudi kulturni turizam koji je iznimno važan za Rovinj, pa tako i za cijelu Hrvatsku, nudi i nešto više i drugačije u svim aspektima kulture jer kreće upravo od medija.

"Događaj kojeg bi ja nazvao jednim krativnim dokoličarenjem, izbjegnuta je zamka natjecanja, izbjegnuta je zamka da je to pozornica političkim i inim drugim bezveznim obračunima, i da je to naprosto nešto gdje ljudi rado dolaze, kaže Grubić.

Oko četiri tisuće sudionika tako će u festivalskim prostorima stare Tvornice duhana u četiri dvorane, moći vidjeti rasprave o novim trendovima u poslovanju, razgovarati s vodećim ljudima medija iz regije te vidjeti prezentacije stručnjaka iz globalnih kompanija. Direktor programa Weekend Media Festivala Nikola Vrdoljak predstavio je ukratko program i neke od izlagača.

"Prvo ću predstaviti sir Geoffrey Owena, znači dugogodišnjeg urednika Financial Timesa, trenutno London school of economics, koji će sa najznačajnijim poslovnim novinarima iz Hrvatske, raspravljati o razvoju novinarstva od devedesetih pa nadalje. Odmah nakon njega predstavio bi i predavanje Gorana Radmana, koji će razgovarati o vrlo aktualnoj temi restrukturiranja i budućnosti HRT-a", otkrio je Vrdoljak.

A definitivno jedno od najzanimljivijih predavanja održat će Tom Buday, globalni šef marketinga i komunikacija s potrošačima najveće svjetske prehrambene industrije Nestlea.

"Vjerojatno najznačajniji strani predavač, kojeg je iznimno teško dobiti, i jako smo ponosni što ga imamo ove godine. Koji će nam govoriti kako Nestle prilazi engagementu samih potrošača", naglasio je Vrdoljak.

Predavanja ove godine počinju već u četvrtak, a festival otvara.

"Prvo predavanje je u četvrtak u 8 sati od Nicholas Kfurija sa Cotrugli Business Schoola. Profesor Kfuri je inače iz Njemačke i predavat će nam o digitalnim medijima."

Prvi put ove godine, na Weekend Media Festivalu održat će se i dodjela regionalne internetske nagrade SoMo Borac - koja se dodjeljuje u više kategorija, među ostalima za najbolje Facebook stranice, Twiter i Instagram profile, mobilne aplikacije i internetski video.

Naravno, osim predavanja, diskusija i prezentacija Weekend Media festival već je sada jako dobro poznat i po najboljim zabavama. Direktor festivala Tomo Ricov naglasio je kako sve počinje u četvrtak s partyjem u Pepermintu Rovinj, nastavlja se u petak u dvorani na Multimedijalnom partyju na kojem će nastupiti Diskobajagi, a sve će kulminirati u subotu.

"Party na kojem će nastupiti glumac Sergej Trifunović, sa svojim velikim Big bandom od dvadeset i tri muzičara, što će biti glazbeno dobro ali i zanimljivo za vidjeti. I nastavit će se kasnije sa nastupom DJ Peppe, koji je legenda beogradske klupske scene", otkriva Ricov.

Sve dakle počinje u četvrtak 19. i traje do nedjelje 22. rujna, a kako je navala velika, svi koji žele sudjelovati imaju se priliku akreditirati do 16. rujna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.