Događaji

Loše smjernice

Karamarko: Politika koja se svodi na nekakve porezne akrobacije morala je doživjeti svoj krah

Karamarko: Politika koja se svodi na nekakve porezne akrobacije morala je doživjeti svoj krah

Komentirajući ekonomske smjernice Kukuriku Vlade, šef HDZ-a Tomislav Karamarako je upitao: "Je li itko zadovoljan onim što je ova Vlada napravila?".

"Ova politika koja se svodi samo na nekakve porezne akrobacije, a ne na pobuđivanje rasta gospodarstva, investicija i tako dalje, morala je doživjeti svoj kraj i krah. I to je to. To je naprosto to. Mi idemo dalje u nove proračunske deficite, zaduživanja i normalno da smo protiv toga", istaknuo je Karamarko.

Najavio da će u HDZ-u pričekati nacrt proračuna prije nego upute Interpelaciju o radu Vladu kojom će tražiti izglasavanje povjerenja.

"Puno je tu konfuzije, nesposobnosti, neuspjeha. Ova Vlada je doživjela debakl. Zato sam i tražio u svom istupu u Saboru, naprosto, dajte dosta, povucite se već jedanput, učinite nam napokon nešto dobro. Jedini dobar potez bio bi da se povuku. Pričekat ćemo naravno, još samo da vidimo kako će im izgledati prijedlog proračuna i time ćemo zaokružiti tu priču", naglasio je Karamarko.

Iz odgovora na pitanje o lex Perkoviću i ustavnim promjenama, dalo bi se zaključiti da SDP ne može računati na HDZ-ovu podršku.

"Ono čega se mi zapravo ne bojimo, ali ne želimo pristati na to, da će pokušati izjednačiti ubojstva koja su se događala u novoj hrvatskoj državi, koja su bila incidentna i koja nisu u zastari i koja se i sada mogu rješavati. Nitko njima ne priječi da danas već rješavaju neka ubojstva. S ubojstvima koja su počinjena od 8. svibnja 45. do 89. godine. U tom smislu da, mi želimo kroz to nezastarijevanje zločina dati javnu osudu komunističkog totalitarnog sustava", kaže predsjednik HDZ-a.

Karamarko tvrdi i da s EK nije postignuto kompromisno rješenje, već je vlast postupila po Komisijinim željama.

Komentirao je navod da je Vlada uputila izmjenu zakona o pravosudnoj suradnji s članicama EU samo oko roka primjene uhidbenog naloga, dok u lipnju uvedeni članak koji govori o zastari nije mijenjan.

"Mislim da će Europska komisija tražiti izmjenu onako kako je dogovoreno. Dakle, ono što smo potpisali 2010. godine, nema riječi o nekakvoj zastari. Prema tome, ovo je pokušaj kupovanja vremena. Ovo je jedna nemušta igra ove neozbiljne Vlade s čitavim ovim narodom i s ugledom države koji je već opasno poljuljan u Europskoj uniji", zaključuje Karamarko.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.