Događaji

Sve je u najboljem redu?

Jakovina demantirao rasulo u svom resoru

Jakovina demantirao rasulo u svom resoru

"Ne zanimaju me afere koje stvaraju oni kojima smeta što radimo red u Ministarstvu", odgovorio je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina na pisanja nekih medija koji navode kako je njegovo Ministarstvo u rasulu.

Prema pisanju nekih dnevnih listova u posljednjih 20 mjeseci iz Ministarstva je otišlo petero bliskih suradnika ministra Jakovine i to zbog neslaganja s njegovim načinom rada.

Posljednja u nizu je ostavka ravnateljice Agencije za poljoprivredno zemljište Simljane Goreta Ban.

"Govorim o nestručnosti i vjerojatno, dijelom i lošoj namjeri onih koji takve informacije i takve afere vežu za Ministarstvo poljoprivrede i koristiti nečiju, relativno složenu zdravstvenu situaciju u obitelji nije korektno, pogotovo ako se ima informacija zašto je kolegica Goreta Ban tražila razrješenje s mjesta", rekao je Jakovina. Kaže kako je njezin odlazak uzrokovan obiteljskim razlozima o čemu je novinarka koja je o tome pisala, bila upoznata.

"Stvarati afere, mene to ne zanima. Ja i moj tim imamo previše posla u Ministarstvu. Radimo ozbiljne reforme. Isključivo me zanima gdje će europska poljoprivreda biti na kraju ovog reformskog perioda 2014./2020. Želim da naši poljoprivrednici budu al-pari uz austrijske i tvrtke ostalih europskih zemalja. Ne zanimaju me afere koji proizvode oni koji su nezadovoljni zato što stvarno radimo red i u samom Ministarstvu, ali i u cijelom sustavu", istaknuo je ministar poljoprivrede.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.