Događaji

Riblje delicije za pomoć udruzi

"Đir po gradu": Za "Marijine obroke" prikupljeno 2300 kuna

U sklopu humanitarnog dijela manifestacije Đir po gradu, Zadrani su danas za simboličnih 10 kuna uživali u ribljim delicijama koje su pripremili restorani Bruschetta i Groppo te konoba Skoblar, a uključila su se i Atrox vina.

Sav prilog od prodaje doniran je dobrotvornoj udruzi ''Marijini obroci Hrvatska'' čiji su volonteri pomogli u provedbi ove humanitarne akcije.

Dobrotvorna udruga „Marijini obroci" dio je međunarodnog projekta Mary's Meals koji u školama najsiromašnijih zemalja svijeta osigurava svakodnevni topli obrok za djecu. Marijini obroci trenutačno hrane više od 820.000 djece u 16 najsiromašnijih zemalja svijeta. Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je 2009. godine sa željom da barem djelić solidarnosti koju su ljudi u Hrvatskoj osjetili u najtežim trenucima vratimo onima kojima je to sad najpotrebnije.

U volonterskom radu vodi ih misao da ne moramo biti bogataši ili rock zvijezde da bismo mogli nešto učiniti protiv gladi u svijetu.

Marijini obroci Hrvatska, zahvaljujući svojim donatorima i podupirateljima, imaju otvorenih osam školskih kuhinja - tri u Malaviju, dvije u Beninu, jednu u Ekvadoru i dvije u Liberiji. U njima se trenutno hrani preko 9 000 djece. Mnoga od te djece nisu mogla ići u školu jer su morala tražiti posao ili naći neki drugi način da se prehrane. Topli obrok za njih znači da mogu ne samo preživjeti, već i učiti, napredovati i zajedno sa svojim obiteljima imati nadu za bolju budućnost.

Već sa 75 kuna može se nahraniti jedno dijete tijekom cijele školske godine.

Zahvaljujući Gradu Zadru koji je pokrenuo manifestaciju Đir po gradu i ugostiteljima koji su se uključili u akciju kao i Zadranima koji su danas ručali ispred Arheološkog muzeja Zadar prikupljeno je 2.300 kuna.

Akcija se nastavlja!

Od ponedjeljka 2. prosinca do nedjelje 8. prosinca, restorani na Poluotoku pripremati će pašticadu i ostala mesna jela po cijeni od 30,00 kn.

Sudjeluju: restoran Bruschetta, konoba Skoblar, restoran Groppo, restoran Atrij, restoran Il Padrino, konoba Malo misto, Trattoria Canzona, restoran 2 ribara, restoran Zadar, restoran Pet bunara, restoran Kornat, Bistro Gourmet Kalelarga i konoba Na po ure.

Restorani koji sudjeluju u akciji imaju naljepnicu tj . logotip manifestacije Đir po gradu na vratima.

Restoran Atrij, restoran Il Padrino i konoba Malo misto će u subotu, 7. 12. pripremati pašticadu po cijeni od 10 kn, u humanitarnoj akciji Vukovaru za dar na Narodnom trgu, u subotu, 7. prosinca, od 11 do 13 sati, a zapjevati će i klapa Munita.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.