Treba je držati blizu prozora, blizu svjetla
Kako da vam božićna pšenica bude najbolja u kvartu
Na blagdan Svete Luce mnogi siju božićnu pšenicu. Koliko god ljubavi i truda u taj posao uložite ponekad se dogodi da nam pšenica ne izraste kako smo željeli. Magistra Marijana Tomca, poznatog zadarskog agronoma pitali smo stoga da podijeli poneki savjet da nam pšenica bude najljepša u kvartu.
Bilo koja pšenica za to je dobra, pa čak i „tavanuša" - poručuje Marijan Tomac.
Na dno plitke posudice stavimo filter papir ili nešto što zadržava vlagu i rasporedimo pšenicu ne previše debelo jer onda kad je zalijemo ona donja zrna počinju trunuti - upozorava Tomac. Kad je rasporedimo zalijemo vodom tako da ona može čak i potopiti pšenicu. To je prvo zalijevanje i pšenica će u sebe upiti vodu i početi bubriti.
Treba je držati blizu prozora, blizu svjetla. Pšenicu će svaki dan trebati samo malo poprskati vodom kako bi zrna bila vlažna. Kad pšenica počne rasti okretat će se prema svjetlu i zato ćemo našu posudicu morati okretati kako bi ravnomjerno rasla. Najvažnije je da bude umjerena sobna temperatura i da bude samo malo vode jer ne sadimo rižu - kaže Tomac.
A ako pšenica postane prebujna treba uzeti škare i posiječemo vrhove - poručuje Marijan Tomac.
Radio Zadar
Vezane vijesti
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Projekt koji prati velebitske pastire od prapovijesti do danas zaokružen je dokumentarnim fotografijama Marka-Lorenza Blaslova!
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
Izdvojeno
-
Topla čokolada jedan je od omiljenijih toplih napitaka diljem svijeta, posebno u hladnim zimskim mjesecima. Bogatog, kremastog okusa i intenzivnog mirisa čokolade, ovaj napitak pruža utjehu i toplinu te budi osjećaj nostalgije i zadovoljstva.
-
U petak, 13. prosinca, Zimski park na Višnjiku zasjao je u blagdanskom duhu uz dolazak Kamiona Djeda Mraza u organizaciji Auto Hrvatske.
-
Vjerojatno ste čuli da nije dobro za probavni sustav, no je li stvarno tako? Dobra vijest je da pijenje kave na prazan želudac nije nužno loše za vas, a vaš se želudac obično može prilagoditi i zaštititi.
-
Utakmica 17. kola HNL-a između nogometaša Istre 1961 i Šibenika je bila protkana brojnim prilikama i preokretima, a na kraju je završila bez pobjednika 3-3 (1-2).
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.