Događaji

Uz Božićnjaka je sve ljepše i lakše

Supernova proslavila Super Božić

Supernova proslavila Super Božić

„Zadovoljni smo, prvenstveno, jer je Supernova centar u prilici darovati djecu", kazala nam je Iva Surić voditeljica Supernova centra Zadar za vrijeme trajanja jučerašnjeg velikog partyja Super Božić u Supernova centru.

Veselili su se posjetitelji centra svih generacija, jer za svakoga se moglo pronaći po nešto, no najviše su se veselili oni najmlađi. Glavni razlog je, naravno, bio dugo najavljivani posjet Djeda Božićnjaka koji je svojim dolaskom oko 17 sati naprosto oduševio sve klince. Podijelio je preko 600 darova iznenađenja, a posebno je nagradio autore najljepših božićnih pisama koje je pronašao u svojem sandučiću!

- Sretna sam što je Supernova centar u prilici darovati djecu, a osim Djeda božićnjaka, djecu su darivali i Sveti Nikola i Sveta Luca. Podjelili smo preko 600 poklona, a najvažnije nam je što smo im uljepšali ovo subotnje popodne i božićne blagdane, kaže Iva Surić.

Djed Božićnjak je bio vrlo raspoložen pa je uz djecu izvukao i sretne dobitnike nagradne igre "Zlatna ribica" Supernova centra Zadar i OTP banke. Glavna nagrada od 20.000 kuna na MasterCard PayPass prepaid potrošačkoj kartici OTP banke otišla je u ruke Andrei Marasović, a podijeljene su i nagrade s iznosima od 1000 i 2000 kuna.

Dok je i dalje trajala zabava s Djedom Božićnjakom, na pozornicu su stupile četiri dame pod nazivom „FOUR LADIES", a iza tog imena krile su se poznate pjevačice Sanja Doležal, Maja Vučić, Ivana Radovniković i Branka Delić. One su repertoarom sastavljenim od raznih božićnih pjesama i evergreena, koji je trajao sat i pol vremena, oduševile sve prisutne i stvorile pravi blagdanski ugođaj.

Posebno je obilježen i kraj humanitarne akcije „Njihovi anđeli" u organizaciji udruge „Jak kao Jakov" i Supernova centra. Cilj akcije bio je prikupiti humanitarnu pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti. Prodajom anđela i božićnih ukrasa izrađenih u nizu radionica udruga žena i djeca volontera Zadarske županije, te posebno učenika zadarske srednje škole Stanka Ožanića, prikupljeno je preko 31 tisuću kuna, od kojih je 20 tisuća kuna donirala upravo Supernova

- Odlučili smo se za Udrugu „Jak kao Jakov" jer vjerujemo da su ta djeca uistinu u velikoj potrebi. Donirat ćemo 20 tisuća kuna, a udruzi ide i sav prihod prikupljen prodajom božićnih ukrasa, a do sad su, koliko sam čula, skupili preko 11 tisuća kuna, kazala je Surić.

Ivančica Rubido, predsjednica udruge, bila je jako zadovoljna odazivom Zadrana, a sredstvima prikupljenim u ovoj akciji pomoći će najugroženijim štićenicima.

- Ovo je treća godina da naša udruga organizira akciju s anđelima, a od prve godine smo i u Zadru. Kada smo započeli s akcijom imali smo jednu djevojčicu iz Zadra, čija je sestra umrla od leukemije i ona je za sestricu Anastaziju željela napraviti anđela, pa osim Jakovljevih anđela u Zadru imamo i Anastazijine anđele. Ovim sredstvima planiramo pomoći preko 20 štićenika. Prije svega pomažemo obiteljima koje su uz oboljelo dijete i socijalno ugrožene te trebaju pomoć i za ono svakodnevno - doći do djeteta u bolnicu, platiti put i smještaj i sve ono potrebno za dijete, tako da nam je ovo od velike koristi, kazala je Ivančica Rubido, predsjednica udruge zahvaljujući Supernova centru

Kako je i najavljeno, mnoge javne osobe pridružile su se u prodaji na štandovima i svojim prisutstvom pomogle akciji. Između ostalih akciju su podržali i poznati doktori Opće bolnice Zadar, dr. Linda Pavić i dr. Branko Dukić.

- Pozvan sam da pomognem u prodaji majica i kuglica kako bi pomogli djeci oboljeloj od leukemije. Novac djeci najvjerojatnije ne znači ništa, no za troškove liječenja, smještaja i puta to iziskuje velike troškove i treba pomoći tim obiteljima da lakše izađu na kraj, a djeci bezbrižniji život dok se ne izliječe, ako Bog da da se sva izliječe, rekao nam je Dukić, koji je i predsjednik zadarske Lige za borbu protiv raka.

Bilo je tu i još poznatih lica zadarskog javnog života, a kao poseban gost pridružio se i gradonačelnik Božidar Kalmeta koji kupio nekoliko ukrasa sa štanda i riječima podrške obradovao organizatore i ovu vrijednu akciju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.